Categories:

Beweging in je relatie met tango
 
In Argentijnse tango smelten man en vrouw samen in een intieme dans vol passie en emotie. Tango is een constante interactie tussen de partners. Wat de één doet, beïnvloedt de ander en vice versa. Wat dat betreft is het in tango net als in een (liefdes)relatie. 
 
Vervang “samen dansen” voor “samen leven”
Mensen zijn geneigd naar de ander te kijken als iets in hun relatie niet bevalt. In het samen dansen van tango leer je kijken naar wat je zelf aan de situatie kunt veranderen. Stel de houding of omarming voelt niet fijn; daarvoor kun je de schuld leggen bij je partner maar je kunt ook kijken wat je zelf kunt veranderen zodat je wel fijn danst. Daarnaast kun je er ook over communiceren en dat gaat beter als je elkaar geen verwijten maakt. In een (liefdes)relatie kan het net zo gaan.
Samen tango dansen helpt om naast het praten vooral te ervaren en het lichaam te laten spreken. Het lichaam oordeelt minder, en kan aangeven wat er bij jou/jullie speelt. Natuurlijk kun je niet direct de mooiste tango’s dansen. Dat vraagt oefening en beheersing van techniek. Net als in tango vraagt ook een liefdesrelatie aandacht, toewijding en oefening. 
 
Tangodansen kan een relatie nieuw leven inblazen. 
Tijdens het samen tangodansen kan de hoeveelheid cortisol (stressveroorzaker) afnemen. Je neemt elkaar in de armen en bent elkaar zeer nabij. Dat vraagt natuurlijk wel dat je dicht bij elkaar wilt zijn en elkaar wilt omarmen. Wij creëren de setting waarbij jullie je daaraan kunnen overgeven.
 
Daarnaast kan het testosteron niveau (dat zin in seks veroorzaakt) toenemen. De nabijheid speelt daarin natuurlijk ook een rol. In het dagelijks leven is daar misschien te weinig ruimte voor. Tegelijkertijd kan het gevoel te leiden ook een gevoel van kracht en mannelijkheid geven. Hij zorgt ervoor dat de vrouw kan schitteren en geeft haar de ruimte om ‘versieringen’ te maken. Dat doet ook iets met het ego van de man. Voor de vrouw kan het volgen een stuk ontspanning geven. Dat werkt door in haar vertrouwen in hem. 
 
Wanneer jullie om je aanvankelijke gestuntel kunnen lachen geeft dat ruimte voor ontspanning. Tango geeft je de ruimte om op een lichtvoetige manier (weer) intiem met elkaar te zijn met volle aandacht en voorbij de vanzelfsprekendheden van het alledaags bestaan.  Van tango leer je ook veel over je eigen rol in de relatie
 
 
Serie: “beweging in je relatie”
 
De dans is een heldere spiegel van hoe je in een relatie staat, hoe jullie je met elkaar verbinden, van jullie patronen enzovoorts. Ben je er klaar voor om elkaar op een dieper niveau te ontdekken wees je er dan bewust van dat je samen en ieder voor zich best wel eens een hobbel moet nemen. 
 
Wanneer je als vrouw niet gewend bent om je te laten leiden dan kom je daarin vast wat tegen. Maar misschien volg je juist te passief en mag je wat meer van jezelf inbrengen. 
 
Voor de man is het daarentegen vaak een uitdaging om echt de leiding te nemen. Of misschien is hij juist te dominant. Misschien ontdekken jullie wel dat het voor jullie beter is de rollen te wisselen.
 
In het samen dansen leer je goed voor jezelf te zorgen, zelf goed in balans te zijn en ervoor zorgen dat je een prettige houding aanneemt. 
Daarnaast leer je je te verbinden met je partner, je durfven over te geven in het volgen of juist duidelijk durft te zijn in je leiding. 
 
De serie bestaat uit een kennismakingsworkshop van 2 uur en drie verdiepingsworkshops van elk een dagdeel.
 
 
Voor wie is “beweging in je relatie”?
 
Deze serie is bedoelt voor stellen die samen het avontuur van “meer beweging in je relatie” willen aangaan. 
 
Het is absoluut niet noodzakelijk ervaring met dans te hebben. 
Zelfs als je niet zoveel affiniteit met dansen hebt zul je veel van deze serie leren voor je relatie. 
 
Naast het dansen werken we ook met ontspanningsoefeningen en oefeningen om in verbinding met jezelf en met je partner te komen. 
 
De serie is niet in eerste instantie bedoeld om tango te leren dansen. De tango is een metafoor voor je relatie. 
Wil je vooral de tango leren dansen dan kun je daarvoor terecht in een van onze andere workshops of lessen.
 
Voor wie is “beweging in je relatie?
 
Deze serie is bedoelt voor iedereen die op een bewogen manier aan zijn/haar relatie wil werken. Je hoeft geen danser te zijn of de tango willen leren. Natuurlijk kan het dat de passie van tango jullie aansteekt maar dat is niet het doel van de serie. In de serie gaat het erom dat er meer beweging en verbinding in jullie relatie komt
 
Het maximum aantal deelnemers is 12 personen / 6 paren.
 
Wat kost “beweging in je relatie?
 
– kennismakingsworkshop (2 uur) kost € 45 per paar
– 3 verdiepings-workshops van elk 3 uur les kosten samen € 190 per paar
 
Door wie wordt “beweging in je relatie” gegeven:
Deze serie wordt gegeven door Enrique van Doezelaar en Martina Klein.
 
Waar is “beweging in je relatie?
 
De kennismakingsworkshop en serie zijn in StudioTangible, van Welderenstraat 113, Nijmegen
 
Hoe kun je je opgeven voor “beweging in je relatie?
 
Opgeven kun je via enrique@studiotangible.nl of door te bellen met 06-14109948

Argentijnse tango in het kort

De (Argentijnse) tango is meer dan honderd jaar geleden ontstaan in de sloppenwijken van Argentinië (Buenos Aires) en Montevideo (Uruguay) uit een veelheid aan dansen die meegenomen waren door Europese immigranten. De muziek en daar uit voortvloeiende dans baseerden zich in eerste instantie op de nostalgie en het verlangen naar thuis. Later werd de tango vooral een mix van emoties en verlangen (naar liefde). De leider is van oudsher de man die de dans richting geeft en de volger (vrouw) die de sensuele versieringen maakt. Maar die rollen staan tegenwoordig niet meer zo vast.

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *