Beweging in je relatie met tango (data volgen nog)

Samen Argentijnse tango dansen kan een relatie nieuw leven inblazen

Samen tango dansen vraagt om afstemming en verbinding tussen de partners. Wat dat betreft is het in tango net als in een (liefdes)relatie. Vervang “samen dansen” voor “samen leven” en je krijgt verassende inzichten in je relatie en hoe je meer tot elkaar kunt komen.

In het samen dansen van tango leer je kijken naar wat je zelf aan je situatie kunt veranderen. Stel de houding of de embrace (omarming) voelt niet fijn. Dan kun je kijken naar je partner. Beter is het om te kijken wat je zelf kunt veranderen. Daarnaast kun je er ook over communiceren en dat gaat beter als je elkaar geen verwijten maakt.

Natuurlijk vraagt het samen dansen oefening en techniek. In een liefdesrelatie moet je ook oefenen en leren hoe je met elkaar omgaat.

Samen dansen kan je ook dichterbij elkaar brengen: je neemt elkaar in de armen en bent dichtbij je partner. Wij creëren een veilige sfeer zodat jullie je daar aan kunnen overgeven. Die nabijheid kan belangrijk zijn voor de verbinding tussen jullie in het dagelijks leven. In hoe veel relaties is daar misschien te weinig ruimte voor?

Tango laat jullie intiem met elkaar te zijn met je volle aandacht. Van tango leer je ook veel over je eigen rol in de relatie

De serie bestaat uit:

  1. een kennismakingsworkshop van 1,5 uur op (datum volg nog)
  2. drie verdiepingsworkshops van 2 uur op (data volgen nog)


In deze serie gaan we onderzoeken, uitwisselen maar vooral ook veel dansen. In het samen dansen leer je goed voor jezelf te zorgen, zelf goed in balans te zijn en ervoor zorgen dat je een prettige houding aanneemt. Daarnaast leer je je te verbinden met je partner, je durven over te geven in het volgen of juist durft leiding te nemen.

Deze serie is bedoelt voor stellen die samen het avontuur van “meer beweging in je relatie” willen aangaan. Het is absoluut niet noodzakelijk ervaring met dans te hebben. Zelfs als je niet zoveel affiniteit met dansen hebt zul je veel van deze serie leren voor je relatie.

Naast het dansen werken we ook met ontspanningsoefeningen en oefeningen om in verbinding met jezelf en met je partner te komen. De serie is niet in eerste instantie bedoeld om tango te leren dansen. De tango is een metafoor voor je relatie. Wil je vooral de tango leren dansen dan kun je daarvoor terecht in een van onze andere workshops of lessen.

Meer over Argentijnse tango vind je hier


Meer over deze workshopserie

Beweging in je relatie wordt gegeven door Enrique en Martina

Het maximum aantal deelnemers is 12 personen / 6 stellen.

De kennismakingsworkshop van 1,5 uur kost € 15 per persoon bij aanmelding en betaling voor (datum volgt nog). Daarna € 20

De 3 verdiepings-workshops van elk 2 uur kosten samen € 65 per persoon bij aanmelding en betaling voor (datum volgt nog). Daarna € 75 per persoon.

De kennismakingsworkshop en vervolgserie beginnen alle om 20 uur en worden gegeven in StudioTangible, van Welderenstraat 113, Nijmegen.

Heb je nog vragen? Mail dan naar enrique@studiotangible.nl of bel met 06-14109948