Contactimprovisatie Fundamentals geven je dans vleugels

Van “liever met beide voeten op de grond” naar “vertrouwen om te vliegen”

 

Nieuwe data contactimprovisatie training volgen nog

 

Je kunt je hier Inschrijven voor de training contactimprovisatie

 

Enrique: “ik ken dat gevoel als geen ander: laat mij maar met beide benen op de grond”. Toch heeft contactimprovisatie mij geleerd op mijn lijf te durven vertrouwen. Daardoor doe ik nu dingen die ik een paar jaar geleden in mijn stoutste dromen nog niet durfde”. 

Het vertrouwen om te kunnen vliegen komt niet door over je grenzen te (laten) gaan. Dat vertrouwen krijg je door je lichaam te leren kennen en te leren ontspannen in de dans. In deze training zullen we ons lichaam en onze bewegingsmogelijkheden verkennen en samen met een danspartner steeds een veilig stapje hoger gaan. Je leert je vrijheid vinden en je angsten te overstijgen. 

In deze contactimprovisatie training komen alle FUNDAMENTALS van contactImprovisatie aan bod: gewicht delen, je balans vinden, vertrouwen op de vloer, onze partner en onszelf, momentum, rolling-point of contact, vliegen, liften en improviseren in de dans. Ook leer je goed voor jezelf zorgen. Na de training mag je jezelf een gevorderd contactimprovisatie-danser noemen.

 

Wat is contactimprovisatie?

  • een mix van dans, acroyoga, aikido en release-techniek;
  • samen bewegen, spelen, de ander ontmoeten;
  • communicatie zonder woorden, afstemmen, luisteren;

 

Geef je lichaam een onderhoudsbeurt en je bindweefsels en huid een betere doorbloeding. je botten en spieren worden sterker en toch blijf je soepel. Eigenlijk is ieder dans een verjongingskuur …

 

Wat brengt het je?

  • het geeft je meer zelfvertrouwen en een groter lichaamsbewustzijn
  • je krijgt meer ontspanning in je lijf en meer rust in je hoofd;
  • je traint je lichaam, wordt soepel, ontspannen en tegelijk krachtiger;
  • je leert goed voor jezelf zorgen en je grenzen te respecteren

 

Voor wie?

de contactimprovisatie training is bedoeld voor iedereen die:

  • dieper wil duiken in deze heerlijke dans;
  • op een natuurlijke manier wil leren bewegen;
  • zich vrij wil voelen in de dans en in de lucht;

 

Je kunt naar de contactimprovisatie-training komen wanneer je een redelijke conditie hebt en je lichaam actief wilt gebruiken, fysiek contact op een veilige manier wilt aangaan en ervan houdt om nieuwe dingen te leren. 

De contactimprovisatie training serie is geschikt voor ieder die contactimprovisatie, ecstatic dance, vijfritmen (5ritmen), biodanza, tantric-dance, tandance of welke andere dansvorm dan ook danst. Ook als je nog geen (dans)ervaring hebt kun je meedoen met deze serie.

 

Inschrijven contactimprovisatie training

 

Programma

12.45 – 13.00 uur ontvangst met thee
13.00 – 16.45 traingsmiddag met korte pauze
16.45 – 17.00 afsluiting met gelegenheid tot uitwisseling

De data van deze training volgen nog

 

Elke middag bouwt voort op de voorgaande training en in principe schrijf je je in voor de gehele serie. Alleen in bijzondere gevallen kun je meedoen aan afzonderlijke middagen. Deelname aan de training is op eigen risico. 

 

Wie verzorgt deze Contactimprovisatie Training?

Enrique van Doezelaar is een ervaren danser en docent contact-improvisatie. Zijn focus ligt niet op het leren van pasjes en figuren maar op het leren begrijpen, voelen en genieten van deze prachtige dans. Zijn lessen, workshops en trainingen zijn een prettige mix van techniek leren, zelf onderzoeken en vrij dansen.

Enrique besteed veel tijd aan het onderzoeken van de bewegingsmogelijkheden van het menselijk lichaam. Je lichaam leren kennen en weten hoe je het kunt gebruiken is in hun lessen belangrijker dan het aanleren van technieken.

Veel dansen en kijken heeft hem geleerd hoe je gemakkelijker, eleganter en efficiënter kan dansen. Vaak gaat het dan om kleine details die een groot verschil maken.

Zijn heldere blik gebruikt hij om het beste uit de mogelijkheden van hun deelnemers te halen. Toch weet hij zich ook bescheiden op te stellen zodat je ontspannen kunt dansen; alsof er niemand kijkt.

 

Waar is het?

De training in StudioTangible, van Welderenstraat 113, 6511 MH Nijmegen

StudioTangible is een dansstudio met een warme persoonlijke sfeer en veel daglicht. Ondanks de ligging in het centrum van Nijmegen is het er een oase van rust. Er is een mooie bamboevloer en het geluid is perfect.

De studio is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer (7 minuten lopen vanaf het trein en bus station Nijmegen centraal). Parkeren kan ook in de buurt maar hou er rekening mee dat het betaald parkeren is. Het beste parkeer je op de Wedren met een dagkaart of in 1 van de parkeergarages dichtbij.

Om de hoek zijn veel restaurants en kroegjes te vinden en ook de winkels zijn dichtbij. 

In StudioTangible zijn meerdere toiletten, douches en er is een kleedruimte. 

 

Wat kost het?

Details van dfe training volgen nog

 

Hoe kun je je aanmelden?

Meld je s.v.p. aan d.m.v. het aanmeldformulier onderaan deze pagina. Na aanmelding krijg je van ons een mail met daarin alle informatie. Daarin staat ook hoe je het deelnamebedrag kunt overmaken. 

Mocht aanmelding om welke reden dan ook niet lukken, stuur dan een e-mail naar info@studiotangible.nl met de volgende gegevens van jezelf en je evt. danspartner: voor- en achternaam, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres.

Er is een maximum van 10 deelnemers zodat ik voor iedereen voldoende aandacht kan hebben. Vol = vol.

 

Moet je een danspartner meenemen?

Voor contactimprovisatie heb je geen (dans)partner nodig maar wil je liever met je partner komen en oefeningen samen doen dan kan dat natuurlijk ook.

 

Meer informatie?

Mail naar: info@studiotangible.nl of bel Enrique op: 06-14109948

 

Inschrijven Contact-Improvisatie training

Schrijf je hieronder in om er zeker van te zijn dat je op mee kunt doen.

Kijk daarna in je mailbox: Je ontvangt direct een mailtje terug
Daarin staat alle informatie (ook hoe je kunt betalen). 

N.B. het lijkt erop dat het inschrijven via mobiel niet voor alle telefoons goed werkt, sorry. 
Je mag ook  een mailtje sturen naar info@studiotangible.nl om je aan te melden

Wij respecteren je privacy: je gegevens worden alleen gebruikt voor StudioTangible.

Je voornaam*
Je email:*
Je telefoon:
-
Naam danspartner:
Opmerkingen:

 


Wil je op de hoogte blijven van de lessen en workshops?

Ontvang updates in je mailbox

Vul je gegevens in en klik de button hieronder, dat is alles. We respecteren je privacy en je kunt je op ieder moment weer gemakkelijk uitschrijven