De kunst van leiden & volgen

workshopdag 14 mei 2022 in Nijmegen-Lent

Een dag voor mensen die willen leren hoe ze de leiding kunnen nemen of zich juist kunnen overgeven aan het volgen. Om uit te proberen en te ontdekken wat bij jou past. Voor mensen met ervaring een kans om eens de andere rol uit te proberen.

Het gaat niet zozeer om het leren van de (dans)techniek maar wel om het (leren) communiceren zonder woorden, afstemmen, luisteren naar jezelf en naar de ander en hoe je dat kunt gebruiken in je dans.

Naar deze dag hoef je niet met een (dans)partner te komen. De workshop brengt je nieuwe mogelijkheden voor je tango, contactdans, 5 ritmen ecstatic dance en meer.


Wat gaan we doen?

In de meeste paar-dansen heb je een leider en volger. Daarnaast heb je ook dansvormen waarbij het leiden en volgen elkaar afwisselen en beide dansers zowel kunnen leiden als volgen. We spreken dan meer over het geven van impulsen en het al dan niet volgen daarvan.

Deze workshop geeft de mogelijkheid om beide rollen en verschillende manieren van leiden en volgen uit te proberen. We gebruiken in deze workshop elementen van contactimprovisatie en Argentijnse tango.

Ontspanning en je veilig voelen zijn belangrijke voorwaarden om prettig te dansen en te bewegen. Het helpt je minder in je hoofd en meer in je lijf te zijn. We beginnen de dag met een rustige warming up om in je lijf te komen en je lijf in beweging te brengen.

Meer informatie

Door wie?

De dag wordt gegeven door Martina en Enrique. Voor Martina en Enrique staan de balans in plezier en leren voorop. Lees hier meer over hen.

Enkele reacties van deelnemers aan hun lessen en workshops:

– “Dankjewel voor jouw professionele inleiding en jouw slimme opbouw van de les. Ik kon er langzaam induiken en me laten meenemen. Je paste je aan mijn level aan en het voelde als gelijkwaardig”

– “Ik ben blij met jullie uitgebreide warming up, de goede opbouw van de lessen en dat jullie persoonsgericht, interactief en ervaringsgericht werken”.

– “ik heb geleerd beter voor mijzelf te zorgen, mijn grenzen te respecteren. Ik heb geleerd dat ik niet overal maar in mee hoef te gaan: ik kan zelf beïnvloeden waar de dans heen gaat; heb het zelf meer in de hand”Programma zaterdag 14 mei 2022:

10.45 – 11.00 uur ontvangst met koffie en thee en kennismaken

11.00 – 13.00 workshop (inclusief korte pauze)

13.00 – 14.00 lunchpauze (verzorgde vegetarische lunch)

14.00 – 16.00 workshop (inclusief korte pauze)

16.00 – 16.45 vrij uitproberen

16.45 – 17.00 afsluiting dag

Praktische zaken

Het maximum aantal deelnemers is 12 personen. Naar deze workshopdag hoef je niet met een (dans)partner te komen maar het mag wel.

Wat kost het?

De kosten voor deze workshopdag inclusief (vegetarische) lunch en koffie/thee zijn € 75,00 bij opgave en betaling vóór 30 april 2022. Daarna € 85 p.p.

Voor mensen met een kleine beurs kunnen we een extra korting van 10 euro p.p. geven.

* Geef je je ook op voor de workshop “spelen met tango” van vrijdagavond 13 mei dan kosten vrijdag en zaterdag samen € 90 (bij opgave en betaling voor 30 april).

Het deelnamebedrag kun je overschrijven op IBAN NL16 INGB 0003 2123 72 t.n.v. Anitya, training en advies VOF, Kekerdom o.v.v. je naam en workshop 14 mei 2022

Waar is de workshop?

De workshopdag is in “de Kleine Wiel”

Karl Marxstraat 101, 6663 LA Nijmegen-Lent

Opgeven:

Stuur een mail aan enrique@studiotangible.nl met daarin “ik geef me hierbij op voor de workshop van 14 mei” + je naam en je telefoonnummer.

Je krijgt na opgave een mail met verdere info.