Ontspannen dansen in contact

Workshop vrijdag 29 april 2022 in Nijmegen-Lent

Contactimprovisatie is: vanuit verbinding met jezelf, met je lichaam, goed geaard ontspannen kunnen zijn in contact met een ander

Zonder iets van elkaar te moeten krijgen, zonder iets van de ander te willen. Gerespecteerd, geaccepteerd en gezien worden!

Een workshop voor mensen die behoefte hebben om uit hun hoofd in hun lijf te komen en dat in contact met anderen willen doen. Voor hen die op een actieve manier tot ontspanning willen komen en de zintuigen wakker willen maken.

De workshop brengt je nieuwe mogelijkheden voor je tango, contactdans, 5 ritmen of ecstatic dance en meer. Je bent welkom met en zonder (dans)ervaring. Een partner meenemen hoeft niet (mag wel).

Wat gaan we doen?

In deze workshop staat het in contact zijn met je eigen lijf en de verbinding met je omgeving en de andere deelnemers centraal. Ontspanning en je veilig voelen zijn daarvoor belangrijke voorwaarden. Het helpt je minder in je hoofd en meer in je lijf te zijn.

We beginnen met een rustige warming up om in je lijf te komen en je lijf in beweging te brengen. Je leert je lichaam beter kennen (en gebruiken) en je leert meer open te staan voor contact.

Je krijgt meer vertrouwen in je zelf en in je lichaam. Daardoor kun je soepel meebewegen met wat er op je pad komt. Je gaat opener naar je omgeving kijken.

Meer informatie

Door wie?

De workshop wordt gegeven door Enrique van Doezelaar. Dansen gaat voor hem niet om de uiterlijke vorm maar om de beleving, de verbinding en het samen opgaan in de dans.

Enkele reacties van deelnemers:

– “Dankjewel voor jouw professionele inleiding en jouw slimme opbouw van de les. Ik kon er langzaam induiken en me laten meenemen. Je paste je aan mijn level aan en het voelde als gelijkwaardig”

– “Ik ben blij met jullie uitgebreide warming up, de goede opbouw van de lessen en dat jullie persoonsgericht, interactief en ervaringsgericht werken, ik heb meer vertrouwen in mijn eigen lijf gekregen en kan meer dan ik dacht”.

– “ik heb geleerd beter voor mijzelf te zorgen, mijn grenzen te respecteren. Ik heb geleerd dat ik niet overal maar in mee hoef te gaan: ik kan zelf beïnvloeden waar de dans heen gaat; heb het zelf meer in de hand”Programma vrijdag 30 april 2022:

19.15 – 19.30 uur ontvangst met koffie en thee en kennismaken

19.30 – 21.30 workshop (inclusief korte pauze)

21.30 – 21.45 vrij uitproberen

21.45 – 22.00 afsluiting avond

Praktische zaken

Het maximum aantal deelnemers is 12 personen. Naar deze workshopdag hoef je niet met een (dans)partner te komen maar het mag wel.

Wat kost het?

De kosten voor deze workshop inclusief koffie/thee zijn € 30 p.p.

Voor mensen met een kleine beurs kunnen we een korting van 5 euro geven.

Geef je je ook op voor de dagworkshop “goed gegrond vrij in contact” van zaterdag 30 april dan kosten deze 2 workshops samen € 95

Het deelnamebedrag kun je overschrijven op IBAN NL16 INGB 0003 2123 72 t.n.v. Anitya, training en advies VOF, Kekerdom o.v.v. je naam en workshop 29 april 2022

Waar is de workshop?

De workshopdag is in “de Kleine Wiel”

Karl Marxstraat 101, 6663 LA Nijmegen-Lent

Opgeven:

Stuur een mail aan enrique@studiotangible.nl met daarin “ik geef me hierbij op voor de workshop van 29 april” + je naam en je telefoonnummer.

Je krijgt na opgave een mail met verdere info.