Spelen met Tango (dans)

workshop vrijdag 13 mei 2022 in Nijmegen-Lent

Tango heeft een grote gelaagdheid en variatie. Sommige tango’s zijn rond, zacht en vriendelijk, andere klinken woest en ongeremd. Altijd zit er in de tango een enorme passie. Soms intens verdriet, soms lichtvoetig maar altijd raakt de muziek en de zang je in je hart.

Tango vraagt erom dat je daarmee gaat spelen!

Deze workshop is er voor dansers, muzikanten en voor mensen die willen improviseren en spelen met Argentijnse tango. Deze workshop is geschikt voor mensen met en zonder (dans)ervaring. Heb je al veel tango-ervaring dan kun je in deze workshop je creativiteit de vrije loop laten.

De workshop brengt je nieuwe mogelijkheden voor je tango, contactdans, 5 ritmen of ecstatic dance en meer. 


Wat gaan we doen?

Een belangrijk aspect van Argentijnse tango is het improviseren op tangomuziek. Meestal komen tangodansers pas na vele jaren toe aan het improviseren op deze prachtige muziek. Druk als ze zijn met het leren van de passen, figuren, techniek en natuurlijk met het leiden en met het volgen.

Hoewel een beetje ernst en serieusheid past bij tango, het zijn tenslotte liederen met een wat dramatische en zware inslag, is het jammer dat het spelen en improviseren op tangomuziek zo weinig aandacht krijgt.

Daarom gaan wij juist beginnen bij de improvisatie op de muziek; of je nu wel of geen voorkennis hebt, wel of niet de techniek beheerst. We gaan daardoor anders luisteren naar de tango en dat neem je mee in je dans. Naast dansen gaan we ons creatief uiten en onbevangen uitproberen en spelen.

Je krijgt daarbij handvatten om de muziek te leren begrijpen vanuit je hart.

Meer informatie

Door wie?

De workshop wordt gegeven door Enrique van Doezelaar. Dansen gaat voor hem niet om de uiterlijke vorm maar om de beleving, de verbinding, de magie van het samen opgaan in de dans.Programma vrijdag 13 mei 2022:

19.15 – 19.30 uur ontvangst met koffie en thee en kennismaken

19.30 – 21.30 workshop (inclusief korte pauze)

21.30 – 21.45 vrij uitproberen

21.45 – 22.00 afsluiting avond

Praktische zaken

Het maximum aantal deelnemers is 12 personen. Naar deze workshopdag hoef je niet met een (dans)partner te komen maar het mag wel.

Wat kost het?

De kosten voor deze workshop inclusief koffie/thee zijn € 25,00 bij opgave en betaling vóór 30 april 2022. Daarna € 32,50 p.p.

Voor mensen met een kleine beurs kunnen we een extra korting van 5 euro geven.

* Geef je je ook op voor de dagworkshop “De kunst van leiden en volgen” van zaterdag 14 mei dan kosten deze 2 workshops samen € 90 (bij opgave en betaling voor 30 april.

Het deelnamebedrag kun je overschrijven op IBAN NL16 INGB 0003 2123 72 t.n.v. Anitya, training en advies VOF, Kekerdom o.v.v. je naam en workshop 13 mei 2022

Waar is de workshop?

De workshopdag is in “de Kleine Wiel”

Karl Marxstraat 101, 6663 LA Nijmegen-Lent

Opgeven:

Stuur een mail aan enrique@studiotangible.nl met daarin “ik geef me hierbij op voor de workshop van 13 mei” + je naam en je telefoonnummer.

Je krijgt na opgave een mail met verdere info.