Wekelijkse lessen contact-improvisatie met Enrique

Train je lichaam, ontspan, speel en geniet samen met anderen

Contactimprovisatie is: vanuit verbinding met jezelf, met je lichaam, goed geaard ontspannen kunnen zijn in contact met een ander … … Zonder iets van elkaar te moeten krijgen, zonder iets van de ander te willen. Gerespecteerd, geaccepteerd en gezien worden!

Naar de contactimprovisatielessen hoef je niet met een partner te komen.

Wat anderen over ons zeggen

Maar ik ben een absolute beginner en het lijkt me zo moeilijk; k ben niet zo acrobatisch ; mij te klef dat rollebollen over de grond.

Dat waren mijn vooroordelen over contactimprovisatie. In de lessen van Enrique merk ik daar helemaal niets van. Het is zo veel fijner als ik me had voorgesteld. Ik ben blij dat ik het toch uitgeprobeerd heb

Anoniem 

Dankjewel Enrique voor jouw professionele inleiding en jouw slimme opbouw van de les. Ik kon er langzaam induiken en me laten meenemen. Je paste je aan mijn level aan en het voelde als gelijkwaardig. De ruimte voelt warm en verwelkomend. Jij hebt een rustgevende manier van praten, uitleggen en bewegen. De contactimprovisatie zelf is voor mij een fijne manier om samen te dansen, samen te delen en om mijn lichaam te trainen.

Verena

Ik voel me hier heerlijk vrij! Het is fijn om elkaar aan te voelen en op elkaar in te spelen en … samen veel plezier te hebben. Het helpt dat ik in de lessen mijn danstechniek heb kunnen verbeteren. Die techniek zorgt er voor dat ik mij veel makkelijker kan bewegen

Jolanda

Wekelijkse lessen contactimprovisatie

Maandagochtend 9.30 – 11.30 uur, start vermoedelijk april of september 2021

Wil je ook in jouw plaats (bijvoorbeeld in Arnhem, Ede, Wageningen, Oss, Boxmeer, Doetinchem, Dieren of Apeldoorn) contactimprovisatie lessen of workshops? bel Enrique 06-14109948 of mail me

  • Verbeter je techniek en lichaamsbewustzijn, wordt soepel en ontspannen
  • de nadruk in de lessen ligt op het samen improviseren in de dans en op de muziek
  • je breidt je(dans)vocabulaire uit met nieuwe technieken en bewegingen
  • een mooie uitbreiding voor mensen die 5 ritmes, ecstatic dance, biodanza en vele andere dansvormen dansen

Een 10 lessen-cursus kost € 160 per persoon (studenten / minima € 145) inclusief 21% btw..

Inwoners van Nijmegen met laag inkomen kunnen (bijna gratis) met de 10 lessen-cursus meedoen via de meedoen-regeling;


Meer over contactimprovisatie

Bij contactimprovisatie leer je goed naar je eigen lichaam en je wensen en verlangens luisteren en krijg je meer vertrouwen in je zelf en in je lichaam. Door contactimprovisatie leer je soepel meebewegen met wat er op je pad komt; je leert omgaan met weerstand of veranderingen. je gaat opener naar je omgeving kijken.

Wat is contactimprovisatie?

Contactimprovisatie is samen bewegen, spelen, de ander ontmoeten; gelijkwaardig, open, eerlijk en gender onafhankelijk;

In contactimprovisatie zijn de dansers respectvol in hun aanrakingen.

Het is communicatie zonder woorden, afstemmen, luisteren; soepel (mee) bewegen met wat er op je pad komt

Wat maakt contactimprovisatie  bijzonder?

Contactdansen is goed voor lijf en hoofd: het geeft fysieke voldoening en rust in je hoofd. 

Contactimprovisatie is tegelijk uitdagend maar ook ontspannend. Je traint je lichaam en wordt soepel. Klef wordt het nooit: het blijft dans en is is geen knuffelsessie. Maar alleen maar sport is het ook niet: het is op een gezonde manier in fysiek contact dansen.

Hoe doe je dat?

Mensen verwachten dat je een getraind en jong lijf moet hebben voor je van contactimprovisatie kan genieten. Niets is minder waar. 

Ook hoef je niet ervaren te zijn voordat je mag meedoen. De lessen zijn gemengd.

Contactimprovisatie kan ieder op zijn/haar eigen niveau dansen. Iedereen danst met iedereen en de sfeer is open en veilig. Al snel voel je je opgenomen in de groep.

Persoonlijke aandacht en een ontspannen sfeer

Wat je in de lessen van Enrique kunt verwachten

We hebben bewust kleine groepen voor persoonlijke aandacht en een ontspannen sfeer waarin je je snel thuis zult voelen. Contactimprovisatie lessen stemmen we af op de mogelijkheden van onze deelnemers;

We besteden veel aandacht aan hoe je ontspannen en efficiënt kunt bewegen; dat neem je mee in je dagelijks leven. Dansen begint bij je lichaam niet bij je hoofd. Daarnaast is er de verbinding tussen de danspartners en de muziek.

In onze lessen geven we hieraan veel aandacht. Daarnaast zijn er de technieken die contactimprovisatie tot deze dans maakt. Uiteraard leer je bij ons alles wat je nodig hebt om met plezier te kunnen dansen.