Goed gegrond, vrij in contact

Workshop zaterdag 25 maart 11 tot 17 uur in de Kleine Wiel in Lent (bij Nijmegen)

Goed geaard in contact met jezelf blijven. Met vertrouwen in je lijf vrij zijn, dansen, spelen … Uit je hoofd in je lijf komen en in contact met anderen dansen.

Gronden of aarden helpt je om je lichaam te ontspannen. Een ontspannen lichaam geeft rust in je hoofd. Je gedachten en zorgen zakken als het ware in de grond.

Vanuit een ontspannen lichaam kun je makkelijker in verbinding met je omgeving en/of andere mensen gaan.

Kortom: door te gronden en te ontspannen kun je beter naar je eigen lichaam, je wensen en verlangens luisteren. Je krijgt meer vertrouwen in je lichaam en in je dans. Daardoor kun je soepel meebewegen met wat er op je pad komt en meer open staan voor contact.

De workshop brengt je nieuwe mogelijkheden voor je tango, contactdans, 5 ritmen, ecstatic dance enz. Je bent welkom met en zonder (dans)ervaring; een danspartner meenemen mag maar hoeft niet.

Wat gaan we doen?

In deze workshop staat het in contact zijn met je eigen lijf en de verbinding met je omgeving en de andere deelnemers centraal. De dag beginnen we met een ontspannen warming up om in je lijf en in beweging te komen.

We werken met elementen vanuit contactimprovisatie, tango, floorwork, ontspanningstechnieken en bodywork. We gebruiken fijne muziek en gaan veel dansen. 

Bij aandacht voor je lijf hoort voor ons ook de heerlijke vegetarische lunch die we voor jullie verzorgen.

Meer informatie

Door wie?

De dag wordt gegeven door Martina en Enrique. Voor Martina en Enrique staan de balans in plezier en leren voorop. Lees hier meer over hen.

Enkele reacties van deelnemers aan hun lessen en workshops:

– “Dankjewel voor jouw professionele inleiding en jouw slimme opbouw van de les. Ik kon er langzaam induiken en me laten meenemen. Je paste je aan mijn level aan en het voelde als gelijkwaardig”

– “Ik ben blij met jullie uitgebreide warming up, de goede opbouw van de lessen en dat jullie persoonsgericht, interactief en ervaringsgericht werken”.

– “ik heb geleerd beter voor mijzelf te zorgen, mijn grenzen te respecteren. Ik heb geleerd dat ik niet overal maar in mee hoef te gaan: ik kan zelf beïnvloeden waar de dans heen gaat; heb het zelf meer in de hand”Programma:

10.45 – 11.00 uur ontvangst met koffie en thee en kennismaken

11.00 – 13.00 workshop (inclusief korte pauze)

13.00 – 14.00 lunchpauze (verzorgde vegetarische lunch)

14.00 – 16.00 workshop (inclusief korte pauze)

16.00 – 16.45 vrij uitproberen

16.45 – 17.00 afsluiting dag

Praktische zaken

Het maximum aantal deelnemers is 14 personen. Naar deze dag hoef je niet met een (dans)partner te komen maar het mag wel.

Wat kost het?

De kosten voor deze workshopdag inclusief (vegetarische) lunch en koffie/thee zijn € 79 p.p.

Voor mensen met een kleine beurs kunnen we een extra korting van 10 euro p.p. geven.

Waar is de workshop?

De Kleine Wiel, Karl Marxstraat 101, 6663 LA Nijmegen

Opgeven:

De workshopdag is vol. Wil je op de reservelijst? Stuur een mail aan info@studiotangible.nl met daarin “ik geef me hierbij op voor de workshop van maart 2023” + je naam en je telefoonnummer.

Je krijgt na opgave een mail met nog wat praktische informatie.