Verdiep je Argentijnse tango in één heerlijk weekend 

 

Leer de mooiste figuren en technieken om in de tangosalon te dansen

Vervolgweekend Argentijnse tango: datum volgt nog

 

Moeiteloos en ontspannen dansen, een prettige, zachte maar toch daadkrachtige omarming, samen improviseren op de muziek … dat is waar tango om gaat

 

Tango dans je vooral om in de tangosalon heerlijk samen te kunnen wegzweven op de muziek en te genieten van de dans en de embrace. Toch blijkt dat in de praktijk nog niet zo makkelijk te zijn. 

Daarom hebben we dit vervolgweekend tango ontwikkeld om je juist die tangofiguren en technieken te leren om te kunnen genieten van de dans in de salons. Daarin gaat het vooral om praktische tools en figuren die je dans kunnen verrijken.

 

Schrijf je hier in voor vervolgweekend Argentijnse tango

 

Het Tango-vervolgweekend sluit aan op ons beginnersweekend tango. Het is ook geschikt voor wanneer je in wekelijkse lessen de basistechniek van de Argentijnse tango hebt geleerd (bij ons of bij een andere tangoschool). 

Ook dansers met meer ervaring nemen aan dit weekend deel om hun tango-techniek te verdiepen.

We gaan er vanuit dat de deelnemers de basistechniek en passen van Argentijnse tango kennen, of dat een korte herhaling ter opfrissing voldoende is. 

 

Vaardigheden en technieken om in de salons toe te passen

In dit tango vervolgweekend gaan we heel concreet werken met praktische technieken die je in de tangosalons kunt toepassen. Tussendoor doen we ontspannen oefeningen die je tango vooruit helpen.

Dit weekend is speciaal bedoeld voor mensen die meegedaan hebben aan het beginnersweekend tango of al eerder een beginnerscursus tango of meer bij een andere dansschool hebben gedaan.

Omdat we sfeer en ontspanning zo belangrijk vinden zorgen we voor 2 heerlijke lunches en tussendoor koffie, thee, snacks en een drankje. Tango mag ook genieten zijn.

 

Angelie: hier heb ik tango leren dansen door me te verbinden, me in te leven in de muziek en me mee te laten voeren over de dansvloer in contact met de leider

 

Voor wie is dit vervolgweekend bedoeld?

Het tango vervolgweekend is bij uitstek geschikt voor 

 • wanneer je al een beginnersweekend of -cursus hebt gedaan
 • iedereen die in de salon tango wil gaan dansen en over de tango-basis beschikt
 • als je geen tijd of zin hebt in wekelijkse lessen en toch je tango-basis wilt verdiepen
 • mensen die langer geleden les hebben gevolgd en hun tango-techniek willen opfrissen
 • als je als volger wilt leren leiden of als leider wilt leren volgen

 

Data van vervolgweekend tango

Vervolgweekend Argentijnse tango: 23 en 24 november 2019

 

Wat krijg je?

In dit vervolgweekend ligt de focus op:

 1. verdieping van je techniek
 2. op het dansen in de salon
 3. op muzikaliteit in de dans
 4. op figuren die je in de salon kunt toepassen. 

 

In dit weekend leer je:

 • subtiliteit in leiden en volgen in tango
 • basisstappen en figuren uit de Argentijnse tango die je in de salons kunt dansen
 • een goede en ontspannen tango-lichaamshouding
 • verdieping van de embrace (open en close tango-omarming)
 • leren improviseren met je danspartner en in de muziek

 

En verder krijg je:

 • onze volle persoonlijke aandacht om het beste uit jou/jullie te halen
 • een certificaat voor het behalen van het halfgevorderden niveau tango
 • persoonlijke toegang tot videofilmpjes met alle tangofiguren en technieken uitgelegd

 

Praktisch:

 • 4 workshops van 2 uur met veel persoonlijke begeleiding
 • 2 praktica van 45 minuten voor het verder oefenen, ontdekken en het stellen van vragen
 • koffie en thee is voor, na en tijdens de workshops

 

Programma

Zaterdag & zondag
10.45 – 11.00 uur ontvangst met koffie en thee en kennismaken
11.00 – 13.00 workshop (inclusief korte pauze)
13.00 – 14.00 lunchpauze
14.00 – 16.00 workshop (inclusief korte pauze)
16.00 – 16.45 praktikum met mogelijkheid tot vragen stellen
16.45 – 17.00 afsluiting dag / weekend

 

Wie geven dit vervolg weekend Argentijnse tango?

Tijdens dit weekend laten Martina en Enrique je kennismaken met de rijkdom en magie van Argentijnse tango. Tango is voor hen opgaan in de muziek en in elkaar. Je danst samen en niet alleen je figuren en choreografieën. Je danst op de muziek; soms ritmisch, soms eenvoudig, soms groots of heel klein …

Ze snappen dat je niet alles tegelijk kunt aanpakken en doseren hun lessen zo dat je met plezier kunt dansen en niet gefrustreerd raakt. Ze leren je wat er nodig is om samen op de muziek te kunnen improviseren. Daarin is hun aanpak eigen en uniek. 

Martina en Enrique besteden zelf veel tijd aan het onderzoeken van de bewegingsmogelijkheden van het menselijk lichaam. Je lichaam leren kennen en weten hoe je het kunt gebruiken is in hun lessen belangrijker dan het aanleren van pasjes.

Veel dansen en kijken heeft hen geleerd hoe je gemakkelijker, eleganter en efficiënter kan dansen. Vaak gaat het dan om kleine details die een groot verschil maken.

Hun scherpe blik gebruiken zij om het beste uit de mogelijkheden van hun deelnemers te halen. Toch weten zij zich ook ook bescheiden op te stellen zodat je ontspannen kunt dansen; alsof er niemand kijkt.

Ze experimenteren ook regelmatig met het wisselen van rollen of het laten verdwijnen van leiden en volgen. In hun visie dans je als paar in symbiose waarbij het niet meer geheel duidelijk is wie er leidt en wie volgt.

 

Karin: bij Enrique en Martina voel ik voor het eerst hoe het is om vrij te dansen en te improviseren samen met mijn partner, heerlijk!

 

Locatie

StudioTangible is een dansstudio met een warme persoonlijke sfeer en veel daglicht. Ondanks de ligging in het centrum van Nijmegen is het er een oase van rust. Er is een mooie bamboevloer en het geluid is perfect.

De studio is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer (7 minuten lopen vanaf het trein en bus station Nijmegen centraal). Parkeren kan ook in de buurt maar hou er rekening mee dat het betaald parkeren is. Het beste parkeer je op de Wedren met een dagkaart of in 1 van de parkeergarages dichtbij.

Om de hoek zijn veel restaurants en kroegjes te vinden en ook de winkels zijn dichtbij. Wil je blijven slapen? Dat kan in StudioTangible.

In StudioTangible zijn meerdere toiletten, douches en er is een kleedruimte. 

Het adres is:

StudioTangible
van Welderenstraat 113
6511 MH Nijmegen

 

Wat kost het vervolg weekend tango?

In dit weekend krijg je totaal bijna 10 uur persoonlijke en groepsbegeleiding in de tango. Dat is ongeveer dezelfde inhoud als een complete cursusblok van 10 weken. Daarmee is dit weekend in verhouding zelfs wat goedkoper dan een normale cursus met wekelijkse lessen.

De kosten voor dit complete vervolg weekend inclusief 2 lunches + koffie/thee zijn:

 • per persoon: € 185,00 / € 170,00* 
 • Studenten en minima: € 165,00 / € 150,00*

*  Vroegboekprijs bij opgave en betaling voor (datum volgt nog)

 

Annuleringsvoorwaarden

Voor dit tango-vervolgweekend gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:

 • Annulering tot 7 dagen voor aanvang: je ontvangt je betaling terug.
 • Bij annulering binnen 7 dagen voor aanvang wordt 50% van je betaling teruggestort.
 • Bij annulering binnen 48 uur voor aanvang is er geen teruggave mogelijk.

 

Hoe kun je je aanmelden?

Meld je s.v.p. aan d.m.v. het aanmeldformulier onderaan deze pagina. Na aanmelding krijg je van ons een mail met daarin alle informatie. Daarin staat ook wanneer en hoe je het deelnamebedrag kunt overmaken. Aanmelden met vroegboekorting kan tot 15-11-2019 Bij je aanmelding kun je ook aangeven of je in StudioTangible wilt blijven slapen en in welke ruimte.

Mocht aanmelding om welke reden dan ook niet lukken, stuur dan een e-mail naar info@studiotangible.nl met de volgende gegevens van jezelf en je evt. danspartner: voor- en achternaam, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres.

Er is een maximum van 20 deelnemers zodat we voor iedereen voldoende aandacht kunnen hebben. Vol = vol.

 

Moet je een danspartner meenemen?

Als je geen (dans)partner hebt, kun je voor dit weekend ook als individuele deelnemer aanmelden. We proberen de groep zoveel mogelijk uit te balanceren. geef op je aanmelding aan of je leidt, volgt of beide rollen kan dansen.

Wij houden niet per definitie vast aan het idee: de man leidt en de vrouw volgt. Vrouwen kunnen ook leiden en mannen volgen. Het is zelfs goed om beide rollen uit te proberen omdat het je veel leert over je eigen rol. We wisselen ook graag van danspartner. Wil je alleen met je eigen danspartner dansen dan respecteren we dat.

Er is een maximum van 20 deelnemers zodat we voor iedereen voldoende aandacht kunnen hebben. Vol = vol.

 

Wat doe je aan?

Schoenadvies: voor dit weekend raden we comfortabele en gemakkelijke oefen-dansschoenen aan. Natuurlijk kun je ook je tangoschoenen dragen. Buitenschoenen zijn in StudioTangible niet toegestaan.

Kledingadvies: natuurlijk mag je je voor de tango mooi aankleden. Voor dit weekend is ons advies: draag gemakkelijke losse kleding waarin je je prettig voelt en waarin je je lekker kunt bewegen. We gaan ook ontspanningsoefeningen doen dus hou daar ook rekening mee bij je kledingkeuze. In StudioTangible is een kleedruimte met 2 douches. 

 

Heb je nog vragen?

Neem voor eventuele verdere vragen contact met ons op via e-mail: info@studiotangible.nl of bel met Enrique op 06-14109948