Met meer vertrouwen leiden in tango

Verdieping voor leiders (m/vr) in Argentijnse tango

Start donderdag 14 oktober 20-21.30 uur, opgave voor 7 oktober met korting

Enrique: “Als leider heb ik jaren lang geworsteld met wat ik allemaal tegelijk moest leren en doen: durven leiden, duidelijk zijn, de muziek horen, de techniek leren, figuren onthouden en direct kunnen inzetten, soepel bewegen en nog veel meer … en dan is er ook nog een volg(st)er die van alles in de muziek hoort en die sneller wil dan ik kan .. poeh.”

Dat heeft mij geïnspireerd om deze korte maar krachtige serie op te zetten waarin ik mannen en vrouwen die (willen) leiden in Argentijnse tango een flinke stap vooruit wil laten zetten; maar dan wel in alle rust en zonder druk! Daarom doen we deze serie ook zonder (dans)partners: we oefenen individueel en met elkaar (in open embrace); als leiders onderling. 

De serie is zeer geschikt voor mensen die al een tijdje tango dansen maar het gevoel hebben dat ze nog niet kunnen ontspannen in het leiden. Daarnaast is de serie ook geschikt voor volgers die willen starten met leiden.

… en je hoeft niet met een danspartner te komen!

De serie bestaat uit:

  1. een introductieworkshop van 1,5 uur op donderdag 14 oktober 2021
  2. drie verdiepingsworkshops van 1,5 uur op 21 en 28 oktober en op 4 november 2021


In deze serie gaan we onderzoeken, uitwisselen maar vooral ook veel dansen. We gaan onderzoeken hoe je je lichaam kunt inzetten voor het leiden in tango.

Je gaat veel opsteken over de tangomuziek en de rol van leider (beter) leren begrijpen en dat kunnen toepassen in je dans. De serie geeft je vertrouwen op de dansvloer en rust in je hoofd; je krijgt grip op je dans en op het leiden van de volger.

In deze serie ligt het accent op alle aspecten van het leiden. Het gaat in deze serie in mindere mate over figuren en sequenties. Daarvoor kun je terecht in vervolgworkshops of in de wekelijkse lessen.

Volgens de huideige covid19-dansrichtlijnen mogen we weer samen in contactdansen (tijdens de lessen)*.

 *Wat betreft covid19: uiteraard houden wij ons aan de voorgeschreven richtlijnen. Wij gaan er van uit dat jij je eigen verantwoordelijkheid neemt.

NB. Naar deze serie hoef je niet met een volger te komen, maar het mag uiteraard wel


Onze visie op leiden

Wanneer je als man (of vrouw) tango wilt dansen en je wilt leiden dan is dat best een klus. Er komt veel op de schouders van de leider terecht. De juiste hulp kan je daarbij enorm vooruit helpen

minder druk op leider

Al jaren denken we erover na hoe we de druk van zijn/haar schouders kunnen halen en leiders in tango een duw in de rug kunnen geven. Rust en tijd zijn een voorwaarde om als leider in je rol te groeien.


voor meer vertrouwen

Daarom willen we het nu heel anders aanpakken met een speciaal voor jou als leider ontwikkelde serie, van en voor leiders: “Met meer vertrouwen leiden in Argentijnse tango”

Meer over de serie “Met meer vertrouwen leiden in Argentijnse tango”

De introductieworkshop en serie zijn er voor iedere man / maar ook vrouw die zich comfortabel wil voelen in het leiden in Argentijnse tango. De serie is geschikt voor leiders met enige ervaring maar die zich niet zeker genoeg voelen in het leiden in tango.

In principe hoef je naar deze serie of introductie niet met een (dans)partner te komen. Het maximum aantal deelnemers is 12 personen.

De introductieworkshop van 1,5 uur op donderdag 14 oktober 2021 kost € 13,50 p.p. bij aanmelding en betaling vóór 7 oktober. Daarna € 18,50 p.p.

De 3 verdiepings-workshops op 21 en 28 oktober en op 4 november 2021 kosten samen € 50 p.p. bij aanmelding en betaling vóór 14 oktober. Daarna € 60 per persoon.

De introductieworkshop en vervolgserie beginnen steeds om 20 uur en worden door  Enrique van Doezelaar gegeven in StudioTangible, van Welderenstraat 113, Nijmegen.

Heb je nog vragen? Bel dan met Enrique op 06-14109948