Met meer vertrouwen leiden in tango

Verdieping voor leiders (m/vr) in Argentijnse tango

Serie van 4x op donderdag van 20 tot 21.30 uur, data volgen nog


Deze serie is bedoeld voor mannen en vrouwen die minimaal een beginnerscursus tango hebben gevolgd. De serie is dus ook geschikt voor volgers die willen leren leiden. Je hoeft naar deze serie niet met een danspartner te komen!

Waarom een cursus speciaal voor leiders?

Enrique: “Als leider vond ik het de eerste jaren niet zo eenvoudig. Wat ik allemaal tegelijk moest leren en doen: durven leiden, duidelijk zijn, de muziek horen, de techniek leren, figuren onthouden en direct kunnen inzetten, soepel bewegen en nog veel meer … Hoe doe je dat? Bovendien hoorde mijn volg(st)er van alles in de muziek wat ik niet kon omzetten en wilde zij sneller dan ik kan .. poeh.”

Maar dat heeft mij wel geïnspireerd om daar iets aan te doen. Met deze serie wil ik mannen en vrouwen die (willen) leiden in Argentijnse tango een flinke stap vooruit helpen; maar dan wel in alle rust en zonder druk! Daarom doen we deze serie ook zonder (dans)partners: we oefenen individueel en met elkaar (in open embrace); als leiders onderling. Wil je liever niet in contact dansen dan kun je de oefeningen in principe ook individueel doen.

In deze serie gaan we onderzoeken, uitwisselen maar vooral ook veel dansen. Je gaat veel opsteken over de tangomuziek en de rol van leider (beter) leren begrijpen en dat kunnen toepassen in je dans. De serie geeft je vertrouwen op de dansvloer en rust in je hoofd; je krijgt grip op je dans en op het leiden.

In deze serie ligt het accent op de belangrijkste aspecten van het leiden, muzikaliteit en techniek.

NB. Naar deze serie hoef je niet met een (dans)partner te komen, maar het mag uiteraard wel

Onze visie op leiden

Wanneer je als man (of vrouw) tango wilt dansen en je wilt leiden dan is dat best een klus. Er komt veel op de schouders van de leider terecht.  In alle rust je leiderskwaliteiten vergroten is dan wel zo fijn.

minder druk op leider

Al jaren denken we erover na hoe we de druk van de leider zijn/haar schouders kunnen halen en hoe we hen een duw in de rug kunnen geven. Rust en tijd zijn een voorwaarde om als leider in je rol te kunnen groeien.


voor meer vertrouwen

Daarom willen we het nu heel anders aanpakken met een speciaal voor jou als leider ontwikkelde serie, van en voor leiders: “Met meer vertrouwen leiden in Argentijnse tango”. Een investering in je zelf als leider.

Meer over de serie “Met meer vertrouwen leiden in Argentijnse tango”

De serie is er voor iedere man / maar ook vrouw die zich comfortabel wil voelen in het leiden in Argentijnse tango. De serie is geschikt voor leiders met enige tango-ervaring. Ervaren volgers die willen leren leiden zijn ook van harte welkom.

In principe hoef je naar deze serie of introductie niet met een (dans)partner te komen. Het maximum aantal deelnemers is 12 personen.

De 4 workshops kosten samen € 75 p.p. data volgen nog

De workshops beginnen steeds om 20 uur en worden door  Enrique van Doezelaar gegeven in StudioTangible, van Welderenstraat 113, Nijmegen.

Heb je nog vragen? Bel dan met Enrique op 06-14109948