Meer over de Argentijnse tango

Argentijnse tango heeft een rijke traditie in zijn muziek en in de dans. Alhoewel deze dans al meer dan een eeuw bestaat ontwikkelt deze zich nog steeds. Moderne dansers vinden nieuwe bewegingen uit en ook de muziek vernieuwt zich.

Waarom Argentijnse tango?

Argentijnse tango heeft een rijke traditie. Deze dans is meer dan een eeuw geleden ontstaan uit een veelheid aan culturele dansen van over de hele wereld. Sinds het ontstaan van de eerste dansfiguren en muziek heeft de Argentijnse tango zich ontwikkeld. Nog steeds ontwikkelt de dans zich met nieuwe muziek en nieuwe figuren en bewegingen. Aan tangomuziek merk je dat deze speciaal gecomponeerd is om op te dansen. Van tango kun je op elk niveau genieten.

Wat maakt Argentijnse tango bijzonder?

Argentijnse Tango is een improvisatie dans. Er zijn uiteraard meer improvisatiedansen. Natuurlijk zijn er in tango “figuren”, maar er is geen vaste volgorde. In Argentijnse tango is elke stap mogelijk, daarom is geen enkele stap goed of fout. Creatievelingen kunnen zelfs hun eigen stappen bedenken. In tango is er een leider en een volger. Wanneer leider en volger zich op elkaar afstemmen creëren ze samen de dans. Steeds vaker zie je dat vrouwen gaan leiden en mannen volgen .

Hoe dans je de Argentijnse tango?

Tango dans je samen. Dat wil niet zeggen dat je altijd en per definitie met dezelfde partner danst. In de tangosalons is het gebruikelijk regelmatig te wisselen van danspartner. Dat maakt Argentijnse tango tot een sociale dans. In de lessen wisselen we ook regelmatig, je leert daarmee anderen kennen en je kunt niet in patronen vervallen; je dans blijft dan steeds nieuw. Wil je alleen met je eigen partner dansen dan mag dat (ook in de salons).