Argentijnse Tango workshop met Enrique en Martina als tool voor Teambuilding

Ontdek de bijzondere kracht van samenwerking voor jouw team met Argentijnse Tango

Stap in de betoverende wereld van de Argentijnse tango en ontdek de kracht van samenwerking en verbinding! Martina en Enrique nodigen jou en je team uit voor een onvergetelijke ervaring vol ritme, elegantie en teambuilding.

Onze workshops zijn een meeslepende ervaring die verder gaat dan alléén dansen. Ontdek de kunst van het leiden en volgen, waarbij communicatie en samenwerking centraal staan. De Argentijnse Tango is niet alleen een dans, maar een manier van verbinding maken en vertrouwen opbouwen.


Voor wie zijn de workshops geschikt?

 • Bedrijfsteams op zoek naar een unieke teambuildingervaring.
 • Groepen die hun samenwerking willen verbeteren.
 • Teams die op een leuke en energieke manier stress willen verminderen.

Praktische informatie:

 • Duur: Aanpasbaar aan de behoeften van jouw team
 • Locatie: op een door jullie gekozen locatie
 • Ervaring: Geen ervaring vereist

Verbinding, leiden en volgen, bewust-zijn en muziek

OVER VERBINDING

Zonder verbinding is er geen (samen)dans. Het begint bij de verbinding met je eigen lijf en met de grond die jou draagt. Daarna komt de verbinding met je danspartner, met je omgeving  en met de tangomuziek

OVER DE MUZIEK

Muzikaliteit is een belangrijk onderdeel van het dansen. Met name bij Argentijnse tango is het begrijpen van de muziek en de opbouw ervan voorwaarde om lekker te kunnen dansen. Dansen begint bij de heerlijke tangomuziek.

over bewust-zijn

Tijdens het dansen ben je met je volle aandacht aanwezig in het moment. Dan krijgt dans iets heel meditatiefs: je wordt er rustig van. Het is niet alleen een serieuze aangelegenheid; er mag ook gelachen worden; dat ontspant!

OVER leiden en volgen

Leiden is net zo goed luisteren en kijken of voelen of de ander mee kan in je ideeën. Een goed leider ontwikkelt juist de vaardigheden van afstemmen en luisteren. Een volger mag daarentegen ook juist actief meebewegen!

Waarom Argentijnse Tango voor Teambuilding?

Versterk Teamverbindingen: samen tangodansen vereist een diepe verbinding tussen partners, en deze connectie vertalen we naar uw team. Leer luisteren, communiceren en samenwerken op een nieuwe, opwindende manier.

Creatieve Probleemoplossing: Tango vereist improvisatie en creativiteit. Breng deze elementen naar uw team en ontdek nieuwe manieren van denken en oplossen van problemen.

Leiderschap en Volgerschap: Ervaar de dynamiek van leiderschap en volgerschap in de context van de dans. Ontwikkel leiderschapsvaardigheden en leer effectief volgen, wat essentieel is voor een soepele samenwerking.

Stressvermindering: Tango dansen is niet alleen leuk, maar het kan ook stress verminderen. Ontsnap aan de dagelijkse sleur en beleef een ontspannende en verkwikkende ervaring met uw team.

Cultuur en Diversiteit: Ontdek de rijke geschiedenis en cultuur van de Argentijnse tango. Dit biedt niet alleen een waardevolle culturele ervaring, maar benadrukt ook het belang van diversiteit en inclusie binnen uw team.

Hoe verloopt een Argentijnse tangoworkshop:

 • Kennismaking: Maak kennis met Martina en Enrique in een vriendelijke en ontspannen sfeer.
 • Basisstappen en Technieken: Leer de basisstappen van de Argentijnse tango en ontwikkel de technieken om soepel te bewegen.
 • Teambuilding Oefeningen: Integreer tango-principes met ontspannen teambuildingoefeningen.
 • Improvisatie: Ervaar het plezier van improvisatie en pas de geleerde principes toe in spontane dansmomenten.
 • Afsluiting: Reflecteer op de ervaring, deel inzichten en versterk de banden binnen uw team.

Een Argentijnse tangoworkshop is geschikt voor groepen van 10 tot 100 personen:

Martina en Enrique hebben al jaren ervaring met het geven van teambuildingworkshops voor kleine en grote groepen. We bieden u een oplossing op maatWat wij nog meer voor jouw groep kunnen doen

Communicatie en teambuilding met tango

Tango is veel meer dan dans; het leert je veel over leiden en volgen. In Argentijnse tango gaat het om verbinden, luisteren, afstemmen, invoelen, durven leiden, doorpakken en leren genieten van volgen.

De uitdaging om de ander mee te nemen in jouw dans. Ervaring met tango of dans is niet nodig. Iedere workshop is een onvergetelijke belevenis. Workshops Argentijnse tango zijn zeer geschikt als bedrijfsuitje, teambuilding, vrijgezellenfeest en als familiedag.

Ontspanning en stresspreventie

Met behulp van eenvoudige oefeningen kom je lekkerder in je vel en wordt ontspannen een nieuwe “gewoonte”. Je leert je bewust te worden van de )spanning in je lijf en hoe je dat kunt veranderen. Zodat je beter slaapt, je beter kunt concentreren of gewoon prettiger in je vel zit.

We gebruiken elementen uit yoga, aikido, taichi, mindfulness, dans en Feldenkrais / Alexandertechniek. Ontspannen & weg met de stress kun je zonder ervaring en binnen je eigen mogelijkheden beoefenen;


Samen muziek maken met djembé

Samen spelen op de djembe brengt in korte tijd een prettige sfeer en geeft een krachtige teamspirit. De drempel om mee te doen is laag en ervaring is niet nodig. Wij staan garant voor een teamuitje waar de vonken vanaf springen.

Geschikt voor een feestje, evenement, activiteit om de samenwerking te bevorderen, een opening of personeelsuitje. Een djembe workshop maakt er een onvergetelijke gebeurtenis van.