Jezelf leren ontspannen met privésessies “Weg met de stress”

Met behulp van eenvoudige oefeningen kom je lekkerder in je vel en wordt ontspannen een nieuwe “gewoonte”. Je leert je bewust te worden van de )spanning in je lijf en hoe je dat kunt veranderen. Zodat je beter slaapt, je beter kunt concentreren of gewoon prettiger in je vel zit.

We gebruiken elementen uit yoga, aikido, taichi, mindfulness, dans en Feldenkrais / Alexandertechniek

Ontspannen & weg met de stress kun je zonder ervaring en binnen je eigen mogelijkheden beoefenen;

Waarom privésessies “Weg met de stress” jou helpen

Natuurlijk kun je op een meditatiekussen gaan zitten om je stress weg te werken. Wanneer de stress door je lichaam en hoofd giert zal dat nog niet meevallen.

Ook praten over je probleem helpt je niet altijd verder omdat het je steeds weer met je stress confronteert. Bovendien is stress ook een vorm van vluchtreactie: je lijf wil weg van dat wat stress veroorzaakt. Wegrennen wil je dan juist. Het stressgevoel in je lijf zorgt er tegelijkertijd voor dat je je uitgeblust voelt.

Veel effectiever dan praten en mediteren is het om iets te doen wat je leuk vind en wat je weg haalt bij je gedachten en wat je lichaam in beweging zet.

Voor de een is het goed om de stress er uit te dansen, weer een ander heeft baat bij oefeningen die het lichaam direct tot rust brengen.

Wat jij ook nodig hebt; wij zoeken samen op een laagdrempelige manier naar wat in jouw situatie het beste helpt om het gevoel van rust terug te vinden in je lichaam en in je hoofd.

“Weg met de stress” wordt gegeven door Enrique van Doezelaar. Hij geeft al vele jaren lessen en privésessies dans, djembe en ontspanning. Hij kent de heilzame werking van het lichaam in beweging brengen als geen ander vanuit de praktijk. 

Praktisch over “Weg met de stress”

Voor de een past het bespelen van de djembe trommel het beste; een ander wil graag dansen of met zijn/haar lichaam in beweging komen en weer een ander wil niets liever dan ontspannen oefenen zonder al te veel pretenties het combineren van meerdere werkvormen is ook mogelijk .

Het grote voordeel van privé sessies elke sessie is op jouw tempo en mogelijkheden aangepast je krijgt begeleiding op een manier en tijdstip die bij jou en jouw vraag past een sneller traject is mogelijk of juist met meer tijd tussen de sessies

Een privé sessie in studioTangible van 60 minuten kost € 50 (voor 1 persoon. Boek 5 sessies en krijg de 6e sessie gratis (ongeveer € 42 per sessie).

Een factuur is mogelijk; prijzen zijn dan excl. 21% BTW.

Met rust en geduld gaf je mij het vertrouwen om dichtbij mezelf en toch in verbinding te mogen zijn; afstemmend op dat wat er in het moment speelt. Kijkend naar de juiste manier om iets uit te leggen. Positief stimulerend en met een vleugje humor.”

Corine

Dankjewel Enrique voor de fijne sesssie. Ik kon er langzaam induiken en me laten meenemen. Je paste de sessie aan mijn niveau aan en het voelde daardoor als gelijkwaardig. Jij hebt een rust gevende manier van praten, uitleggen en bewegen

Verena

Fijn om zo met mijn lijf bezig te zijn en rust in mijn hoofd  te vinden. Dat werkt voor mij zoveel beter dan wat ik in het verleden heb gedaan; en ik wordt er nog soepel van ook. Ik merk dat ik me echt veel makkelijker beweeg

michel