Martina en Enrique: dansen is zo veel meer

Sinds 2015 werken en dansen wij, Martina en Enrique, intensief samen.

We hebben intensief onderzoek gedaan naar de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en de technieken van de dans. Dat ging vaak met vallen en opstaan en daardoor begrijpen we waar jij tegenaan loopt wanneer je deze dansen wilt leren of je techniek wilt verdiepen.

Voor ons is dansen: ons verbinden, bewust aanwezig zijn in de dans, de muziek begrijpen en in de dans zichtbaar maken en de techniek. Voor ons staat de balans tussen plezier en leren voorop.


“Verbinding, bewust-zijn, muziek en techniek” 

Voor ons is dans veel meer dan bewegen op muziek. Het is een manier om te zijn; om te groeien; om te verbinden.

OVER VERBINDING

Zonder verbinding is er voor ons geen dans. Of je nu samen danst of alleen: het begint bij de verbinding met je eigen lijf en met de grond die jou draagt. Daarna komt de verbinding met je danspartner, met je omgeving  en met de muziek

OVER DE MUZIEK

Muzikaliteit is voor een belangrijk onderdeel van de dans. Met name bij Argentijnse tango is het begrijpen van de muziek en de opbouw ervan voorwaarde om lekker te kunnen dansen. Dansen begint bij de muziek.

over bewust-zijn

Tijdens het dansen met volle aandacht aanwezig in het moment; dan krijgt dans iets meditatiefs: je wordt er rustig van. Door het bewust-zijn in het moment wordt het rustig in het hoofd.

OVER DE TECHNIEK

Een goede techniek helpt je om vrijer, speelser en creatiever te dansen. Dat heeft veel met het vergroten van je llichaamsbewustzijn te maken; je hoeft niet na te denken hoe je de dingen doet maar je kunt op je lichaam vertrouwen.

Als dansdocenten

Plezier en leren gaan samen

Wij gaan ervan uit dat Argentijnse tango de mens op het lijf is geschreven. Beheers je de basisbewegingen van tango dan wordt het makkelijker om de vele mooie figuren te kunnen dansen.  Ook ervaren dansers kunnen, volgens ons, veel baat hebben bij het verdiepen van de basis. 

In Argentijnse tango is er in principe een vaste leider en volger. Dat is praktisch en duidelijk. Maar ondanks deze heldere rolverdeling zijn er in zowel het leiden als volgen meerdere gradaties mogelijk. In onze visie kunnen leider en volger elkaar inspireren. 

Contactimprovisatie is voor ons: je bewustzijn van je manier van bewegen vergroten. Je leert je lichaam soepel en gemakkelijk (mee)bewegen. Daarnaast is contactimprovisatie een heerlijke manier om te spelen met en aanwezig te zijn in het contact.

In onze lessen willen we je leren ontspannen en toch ook stijlvol te dansen. We besteden aandacht aan kleine details, in bijvoorbeeld de lichaamshouding, die een groot verschil kunnen maken. We proberen steeds het beste uit elk van de deelnemers te halen.

In de dans vinden we alles wat we nodig hebben

Wij dansen graag traditionele tango omdat die zoveel diepgang heeft. De muziek met zijn verschillende lagen; de focus van alle dansers op de muziek en op de flow van de salon.

Daarnaast experimenteren we ook met moderne tangovormen of met de combinatie van contactimprovisatie en tango.

In onze visie kunnen leider en volger elkaar inspireren en creëren daarmee samen de dans. We besteden veel aandacht aan muzikaliteit en de eigen interpretatie van de muziek.

Hoe verder we komen hoe meer we zien dat er nog zoveel te ontdekken en te leren valt. Dat houdt ons fris. 

Wat anderen over ons zeggen

Enrique en Martina zijn door hun enthousiaste en respectvolle manier van les geven (en hun liefde voor de Argentijnse tango) heel goed in staat geweest om dit op ons over te brengen.

Poppo en Petra

Bij StudioTangible kun je op een fijne ontspannen manier de tango leren dansen en voelen met ruimte om je te ontwikkelen in je eigen stijl

Pauline

hier heb ik tango leren dansen door me te verbinden, me in te leven in de muziek en me mee te laten voeren over de dansvloer in contact met de leider

Angelie

Enrique van Doezelaar

eigenaar van Studiotangible en docent tango en contactimprovisatie

Over mij

Enrique danst sinds 2008 Argentijnse tango en een paar jaar langer contactimprovisatie. Daarnaast heeft hij Salsa, Afrikaanse dans en vijfritmen gedanst. Sinds 2012 geeft hij les in zijn eigen studio in Nijmegen en daarnaast op festivals in Nederland en Duitsland.

Ervaring

Docent en muzikant op djembe sinds 2007

Docent contactimprovisatie sinds 2012

Tangodocent sinds 2014

Wat ik graag doe

Voor hem zijn de verbinding met de danspartner en de muzikale interpretatie de belangrijkste aspecten van het dansen. Dansen doe je volgens hem niet met je hoofd maar met je lijf. Daarom leert hij jou de dans voelen en ervaren vanuit al je vezels.

Kwaliteiten

Enrique laat zien dat je je lichaam op ieder moment in je leven soepel kunt leren bewegen en vitaliteit en levendigheid kunt (terug)krijgen. Of je jong of al wat ouder bent; zowel contactimprovisatie als tango houden je lichaam soepel.

Martina Klein

Tangodocente en assistente contactimprovisatie, kok

Over mij

Martina is opgeleid als danstherapeute en heeft klassiek ballet, jazzbalet en moderne dans gedaan. Verder heeft ze de opleiding tot dansexpressie-docent afgesloten. Ze danst tango sinds 2010 en geeft tangolessen met Enrique sinds 2017.

Ervaring

Kok bij een eetcafe sinds 2010

Opgeleid tot danstherapeute

Tangodocente sinds 2017

Wat ik graag doe

Naast haar liefde voor traditionele tango heeft zij interesse in moderne vormen en crossovers. Sinds 2019 is ze begonnen met leiden in de tango en dat brengt haar naast veel plezier ook veel inzichten in de rol van leider en volger.

Kwaliteiten

Martina weet steeds de focus te houden op een gedegen voorbereiding van de lessen en workshops. Daarbij slaagt ze er in de sfeer luchtig en persoonlijk te houden.