Argentijnse tango leren dansen: ontspannen & met een goede techniek


Bij Enrique en Martina leer je de Argentijnse tango op een ontspannen manier dansen zonder de juiste techniek uit het oog te verliezen. Je leert de tango met je lichaam voelen, begrijpen en dansen; niet vanuit de pasjes en je hoofd. 

Er zijn vanaf 16 januari 2023 in Arnhem tangolessen van Enrique en Martina voor mensen die minimaal een basiscursus Argentijnse tango of een beginnersweekend hebben gevolgd. 

Ben je beginner of heb je lang geleden tango gedanst? Mocht je twijfelen of je bij die halfgevorderden cursus kunt aansluiten overleg dan even met hen via 06-14109948. 

Voor de start van de cursus kun je natuurlijk ook een of meerdere privélessen bij Enrique en of Martina nemen. Je bent dan snel op het niveau van half-gevorderden


Hieronder een video van Martina en Enrique: hoe je met eenvoudige figuren muzikaal en stijlvol kan dansen

Wat anderen over ons zeggen

Moeiteloos en ontspannen dansen, een prettige, zachte maar toch daadkrachtige omarming, samen improviseren op de muziek … dat is waar tango om gaat

John

Tango is sensueel en mooi. In Argentijnse tango mag de vrouw weer vrouw zijn en de man volledig man. De vrouw sluit haar ogen, de man leidt en ze zijn helemaal één 

Karin

bij Studiotangible voel ik voor het eerst hoe het is om vrij te dansen en te improviseren samen met mijn partner, heerlijk!.

Maria

Wat je van Enrique en Martina kunt verwachten

Persoonlijke sfeer en praktische begeleiding

We hebben bewust kleine groepen voor persoonlijke aandacht en een ontspannen sfeer waarin je je snel thuis zult voelen. Onze tangolessen stemmen we dan ook af op onze deelnemers. Bij ons krijg je geen standaardprogramma.

Tango begint bij je lichaam niet bij je hoofd. Daarnaast is er de verbinding tussen de danspartners en de muziek. In onze lessen geven we hieraan veel aandacht. Daarnaast zijn er de figuren die tango tot tango maken. Uiteraard leer je bij ons alles wat je nodig hebt om met plezier te kunnen dansen.

We besteden veel aandacht aan balans, houding en souplesse; dat neem je mee in je dagelijks leven. Daardoor zul je je meer ontspannen en stijlvoller gaan bewegen.

Half-gevorderden / basiscursus 2 Argentijnse Tango

Maandagavond 19.30 – 20.45  en 20.45 – 22 .00 uur in Flor de Fango Arnhem. Start cursus maandag 16 januari 2023

De beide cursussen zijn een vervolg op de basis 1 cursussen die vanaf september in Flor de Fango zijn gegeven. Ook mensen die eerder een beginners of halfgevorderdencursus hebben gevolgd, en die hun tango weer willen oppakken of verfijnen, kunnen zich voor deze cursus aanmelden.

‘Tangodansen begint voor Martina en Enrique bij het in contact zijn met je eigen lijf; ontspannen en luisterend’. Van daaruit kom je in contact met je (dans)partner en met de muziek. Het gaat voor hen niet in eerste instantie om “pasjes leren”. Een goede techniek helpt wel om vrijer, speelser en creatiever te kunnen dansen. Als je op je lichaam en je techniek kunt vertrouwen hoef je niet na te denken hoe je de dingen doet maar kun je vrij dansen. Muzikaliteit is voor hen een belangrijk onderdeel van de tango.

In deze cursus wordt dan ook veel aandacht besteed aan de kunst van het leiden en volgen, houding en balans, muzikaliteit en uitbreiding van je dansvocabulaire. Naast de tango komen ook milonga en wals uitgebreid aan bod.

Tijd: 2 groepen op maandag van 19.30 tot 20.45 uur en van 20.45 tot 22.00 uur

Data: 16, 23 en 30 januari, 6, 13, 20 en 27 februari, 6, 13, 20 en 27 maart 2023, 3 april.

Inschrijfgeld: 12 lessen voor € 185

Meld je vast aan via : info@studiotangible.nl of via de website van Flor de Fango

Wil je beginnen met Argentijnse tango dan kun je dat aangeven via  info@studiotangible.nl We kijken dan welke mogelijkheden er voor jou/jullie zijn.

  • Verbeter je techniek, muzikaliteit en elegantie, zowel voor leider als volger
  • De nadruk ligt op het samen leren improviseren in de dans en op de tangomuziek
  • Uitbreiding van je (dans)vocabulaire met vele nieuwe en mooie figuren
  • Voor dansers met minimaal 1 seizoen Argentijnse tango-ervaring of 1 basis cursus

Basiscursus 1 (beginners) Argentijnse Tango

Op dit moment is nog niet bekend wanneer er een basiscursus van start gaat. Geef via info@studiotangible.nl aan dat je geïnteresseerd bent en we kijken wat er mogelijk is.

De basiscursus Argentijnse tango is bedoeld voor wie (op)nieuw wil beginnen met het dansen van tango. In deze cursus kun je de basis van tango leren of verdiepen. De cursus is zo opgebouwd dat deze ook voor mensen die hun tango willen opfrissen nieuwe uitdagingen biedt.

Martina en Enrique besteden al vanaf het begin aandacht aan de prachtige tangomuziek en leren je hoe je op de verschillende tango’s kunt dansen. Je leert bewegen in verbinding en harmonie met je (dans)partner. Die verbinding maakt het tangodansen tot een belevenis.

In de cursus komen alle belangrijke passen en tango-figuren aan bod zodat je al snel (weer) kunt dansen in de salons. 

  • De aandacht ligt niet bij pasjes en vaste figuren maar op plezierig en ontspannen dansen
  • Lesopbouw en aanpak zorgen ervoor dat je snel van deze mooie dans genieten;
  • Je leert hoe je je lichaam moeiteloos en optimaal kunt gebruiken;
  • we leren je stijlvol en ontspannen bewegen
  • We leren je alles wat je nodig hebt om naar de salon te gaan


Je hoeft je voor de beginnerslessen niet met een danspartner in te schrijven, maar het mag uiteraard wel.


Meer over de Argentijnse tango

Argentijnse tango heeft een rijke traditie in zijn muziek en in de dans. Alhoewel deze dans al meer dan een eeuw bestaat ontwikkelt deze zich nog steeds. Moderne dansers vinden nieuwe bewegingen uit en ook de muziek vernieuwt zich.

Waarom Argentijnse tango?

Argentijnse tango heeft een rijke traditie. Deze dans is meer dan een eeuw geleden ontstaan uit een veelheid aan culturele dansen van over de hele wereld. Sinds het ontstaan van de eerste dansfiguren en muziek heeft de Argentijnse tango zich ontwikkeld. Nog steeds ontwikkelt de dans zich met nieuwe muziek en nieuwe figuren en bewegingen. Aan tangomuziek merk je dat deze speciaal gecomponeerd is om op te dansen. Van tango kun je op elk niveau genieten.

Wat maakt Argentijnse tango bijzonder?

Argentijnse Tango is een improvisatie dans. Er zijn uiteraard meer improvisatiedansen. Natuurlijk zijn er in tango “figuren”, maar er is geen vaste volgorde. In Argentijnse tango is elke stap mogelijk, daarom is geen enkele stap goed of fout. Creatievelingen kunnen zelfs hun eigen stappen bedenken. In tango is er een leider en een volger. Wanneer leider en volger zich op elkaar afstemmen creëren ze samen de dans. Steeds vaker zie je dat vrouwen gaan leiden en mannen volgen .

Hoe dans je de Argentijnse tango?

Tango dans je samen. Dat wil niet zeggen dat je altijd en per definitie met dezelfde partner danst. In de tangosalons is het gebruikelijk regelmatig te wisselen van danspartner. Dat maakt Argentijnse tango tot een sociale dans. In de lessen wisselen we ook regelmatig, je leert daarmee anderen kennen en je kunt niet in patronen vervallen; je dans blijft dan steeds nieuw. Wil je alleen met je eigen partner dansen dan mag dat (ook in de salons).