Argentijnse tango leren dansen: ontspannen & met een goede techniek


Bij Enrique en Martina van StudioTangible leer je de Argentijnse tango op een ontspannen manier dansen zonder de juiste techniek uit het oog te verliezen Je leert de tango met je lichaam voelen, begrijpen en dansen; niet vanuit de pasjes en je hoofd. 

Geniet vanaf de eerste tangoles van de passie en de verbinding van Argentijnse tango. Er zijn in StudioTangible tangolessen voor beginners en voor (half)gevorderde dansers. Verder zijn er ook privélessen. Bij de beginnerslessen en de series hoef je je niet met een partner op te geven; het mag uiteraard wel.

Ook al leer je de basis van Argentijnse tango is in één cursus; heerlijk dansen begint na een jaartje tango lessen en dan wordt het steeds interessanter. Het is zoals bij alles wat je wilt leren: het gaat er niet alleen om of je talent hebt: inzet en zin zijn minstens zo belangrijke elementen.

Enrique: “In onze ogen is je lichaam je instrument. Dat ga je leren bespelen en daarvoor is zo af en toe oefenen nodig”.


Hieronder een video van Martina en Enrique: hoe je met eenvoudige figuren en rust muzikaal en elegant kan dansen

Wat anderen over ons zeggen

Moeiteloos en ontspannen dansen, een prettige, zachte maar toch daadkrachtige omarming, samen improviseren op de muziek … dat is waar tango om gaat

John

Tango is sensueel en mooi. In Argentijnse tango mag de vrouw weer vrouw zijn en de man volledig man. De vrouw sluit haar ogen, de man leidt en ze zijn helemaal één 

Karin

bij Studiotangible voel ik voor het eerst hoe het is om vrij te dansen en te improviseren samen met mijn partner, heerlijk!.

Maria

Wat je van Enrique en Martina kunt verwachten

Persoonlijke sfeer en praktische begeleiding

We hebben bewust kleine groepen voor persoonlijke aandacht en een ontspannen sfeer waarin je je snel thuis zult voelen. Onze tangolessen stemmen we dan ook af op onze deelnemers. Bij ons krijg je geen standaardprogramma.

Tango begint bij je lichaam niet bij je hoofd. Daarnaast is er de verbinding tussen de danspartners en de muziek. In onze lessen geven we hieraan veel aandacht. Daarnaast zijn er de figuren die tango tot tango maken. Uiteraard leer je bij ons alles wat je nodig hebt om met plezier te kunnen dansen.

We besteden veel aandacht aan balans, houding en souplesse; dat neem je mee in je dagelijks leven. Daardoor zul je je meer ontspannen en stijlvoller gaan bewegen.

Beginnersles tango: ontspannen tango dansen 

Woensdagavond 19.30 – 20.45 uur start cursus in april 2022 (data worden nog bekend gemaakt

De aandacht ligt bij de beginnerslessen op het plezierig kunnen dansen. Onze lesopbouw en aanpak zorgen ervoor dat je snel van deze mooie dans kunt genieten.

Je leert hoe je je lichaam moeiteloos en optimaal kan gebruiken; sierlijk en effectief. Na 10 lessen kun je in principe je eerste stappen wagen in de tangosalon.

Naar de beginnerslessen kom je liefst met een (dans)partner.

Heb je geen danspartner? Dan willen we je toch de kans bieden de Argentijnse tango te leren. Je kunt je dan zonder partner aanmelden en je danst dan met de anderen die zich zonder partner hebben aangemeld. Bij een oneven aantal deelnemers kan het dan wel eens voorkomen dat je een tango niet samen kan dansen.  

  • De aandacht ligt niet bij pasjes en vaste figuren maar op plezierig en ontspannen dansen
  • Lesopbouw en aanpak zorgen ervoor dat je snel van deze mooie dans genieten;
  • Je leert hoe je je lichaam moeiteloos en optimaal kunt gebruiken;
  • we leren je stijlvol en ontspannen bewegen
  • We leren je alles wat je nodig hebt om naar de salon te gaan

Wil je meedoen? Je kunt je nu inschrijven voor een proefles op woensdag in april 2022 of voor de 10 lessen-cursus (de data woorden nog bekend gemaakt). 

Je hoeft je voor de beginnerslessen niet met een danspartner in te schrijven, maar het mag uiteraard wel.

Een cursus van 10 lessen kost € 160 p.p. Voor studenten en mensen op of onder bijstandsniveau € 145 p.p. Een proefles kost 15 euro p.p. Prijzen zijn  inclusief 21% btw.

Je kunt je hieronder inschrijven: Indien het niet werkt via het formulier stuur dan een mail naar info@studiotangible.nl


Halfgevorderden: verdieping en elegantie

Woensdagavond 20.45 – 22.00 uur, start cursus in april 2022

In elke les verdiep je een figuur uit de Argentijnse tango

De nadruk ligt op het leren improviseren met de basisfiguren van tango en het uitbreiden van je (dans)vocabulaire.

Naar de halfgevorderdenlessen kom je met een (dans)partner.

  • Verbeter je techniek, muzikaliteit en elegantie, zowel voor leider als volger
  • De nadruk ligt op het leren improviseren in de dans en op de tangomuziek
  • Uitbreiding van je (dans)vocabulaire met vele nieuwe figuren
  • Thema’s: oa. gancho, boleo, barriere, sacada, volcada, colgada, barrida, milonga, wals, muzikaliteit
  • Voor dansers met minimaal 1 seizoen Argentijnse tango-ervaring

Een cursus van 10 lessen kost € 160 p.p. Voor studenten en mensen op of onder bijstandsniveau € 145 p.p. Een proefles kost 15 euro p.p. Prijzen zijn  inclusief 21% btw.

Wil je meedoen? Je kunt je nu inschrijven voor een proefles op woensdag in april 2022 of voor de 10 lessen-cursus (de data woorden nog bekend gemaakt).

Je kunt je hieronder inschrijven: Indien het niet werkt via het formulier stuur dan een mail naar info@studiotangible.nl


Meer over de Argentijnse tango

Argentijnse tango heeft een rijke traditie in zijn muziek en in de dans. Alhoewel deze dans al meer dan een eeuw bestaat ontwikkelt deze zich nog steeds. Moderne dansers vinden nieuwe bewegingen uit en ook de muziek vernieuwt zich.

Waarom Argentijnse tango?

Argentijnse tango heeft een rijke traditie. Deze dans is meer dan een eeuw geleden ontstaan uit een veelheid aan culturele dansen van over de hele wereld. Sinds het ontstaan van de eerste dansfiguren en muziek heeft de Argentijnse tango zich ontwikkeld. Nog steeds ontwikkelt de dans zich met nieuwe muziek en nieuwe figuren en bewegingen. Aan tangomuziek merk je dat deze speciaal gecomponeerd is om op te dansen. Van tango kun je op elk niveau genieten.

Wat maakt Argentijnse tango bijzonder?

Argentijnse Tango is een improvisatie dans. Er zijn uiteraard meer improvisatiedansen. Natuurlijk zijn er in tango “figuren”, maar er is geen vaste volgorde. In Argentijnse tango is elke stap mogelijk, daarom is geen enkele stap goed of fout. Creatievelingen kunnen zelfs hun eigen stappen bedenken. In tango is er een leider en een volger. Wanneer leider en volger zich op elkaar afstemmen creëren ze samen de dans. Steeds vaker zie je dat vrouwen gaan leiden en mannen volgen .

Hoe dans je de Argentijnse tango?

Tango dans je samen. Dat wil niet zeggen dat je altijd en per definitie met dezelfde partner danst. In de tangosalons is het gebruikelijk regelmatig te wisselen van danspartner. Dat maakt Argentijnse tango tot een sociale dans. In de lessen wisselen we ook regelmatig, je leert daarmee anderen kennen en je kunt niet in patronen vervallen; je dans blijft dan steeds nieuw. Wil je alleen met je eigen partner dansen dan mag dat (ook in de salons).