Argentijnse tango leren dansen: ontspannen & met een goede techniek


Bij Enrique en Martina van StudioTangible leer je de Argentijnse tango op een ontspannen manier dansen zonder de juiste techniek uit het oog te verliezen Je leert de tango met je lichaam voelen, begrijpen en dansen; niet vanuit de pasjes en je hoofd. 

Geniet vanaf de eerste tangoles van de passie en de verbinding van Argentijnse tango. Er zijn in Arnhem tangolessen voor beginners en voor (half)gevorderde dansers. Verder kun je bij Enrique en/of Martina ook privélessen boeken. Bij de basiscursus hoef je je niet met een partner op te geven; het mag uiteraard wel.

Ook al leer je de basis van Argentijnse tango in één cursus; heerlijk dansen begint na een jaartje tango lessen en dan wordt het steeds interessanter. Het is zoals bij alles wat je wilt leren: het gaat er niet alleen om of je talent hebt: inzet en zin zijn minstens zo belangrijke elementen.

Enrique: “In onze ogen is je lichaam je instrument. Dat ga je leren bespelen en daarvoor is zo af en toe oefenen nodig”.


Hieronder een video van Martina en Enrique: hoe je met eenvoudige figuren en rust muzikaal en elegant kan dansen

Wat anderen over ons zeggen

Moeiteloos en ontspannen dansen, een prettige, zachte maar toch daadkrachtige omarming, samen improviseren op de muziek … dat is waar tango om gaat

John

Tango is sensueel en mooi. In Argentijnse tango mag de vrouw weer vrouw zijn en de man volledig man. De vrouw sluit haar ogen, de man leidt en ze zijn helemaal één 

Karin

bij Studiotangible voel ik voor het eerst hoe het is om vrij te dansen en te improviseren samen met mijn partner, heerlijk!.

Maria

Wat je van Enrique en Martina kunt verwachten

Persoonlijke sfeer en praktische begeleiding

We hebben bewust kleine groepen voor persoonlijke aandacht en een ontspannen sfeer waarin je je snel thuis zult voelen. Onze tangolessen stemmen we dan ook af op onze deelnemers. Bij ons krijg je geen standaardprogramma.

Tango begint bij je lichaam niet bij je hoofd. Daarnaast is er de verbinding tussen de danspartners en de muziek. In onze lessen geven we hieraan veel aandacht. Daarnaast zijn er de figuren die tango tot tango maken. Uiteraard leer je bij ons alles wat je nodig hebt om met plezier te kunnen dansen.

We besteden veel aandacht aan balans, houding en souplesse; dat neem je mee in je dagelijks leven. Daardoor zul je je meer ontspannen en stijlvoller gaan bewegen.

Basiscursus Argentijnse Tango voor nieuwelingen en herintreders

Maandagavond 19.30 – 20.45 uur in Flor de Fango Arnhem. Start cursus op 19 september 2022

De basiscursus Argentijnse tango is bedoeld voor wie (op)nieuw wil beginnen met het dansen van tango. In deze cursus kun je de basis van tango leren of verdiepen. De cursus is zo opgebouwd dat deze ook voor mensen die hun tango willen opfrissen nieuwe uitdagingen biedt.

Martina en Enrique besteden al vanaf het begin aandacht aan de prachtige tangomuziek en leren je hoe je op de verschillende tango’s kunt dansen. Je leert bewegen in verbinding en harmonie met je (dans)partner. Die verbinding maakt het tangodansen tot een belevenis.

In de cursus komen alle belangrijke passen en tango-figuren aan bod zodat je al snel (weer) kunt dansen in de salons. 

  • De aandacht ligt niet bij pasjes en vaste figuren maar op plezierig en ontspannen dansen
  • Lesopbouw en aanpak zorgen ervoor dat je snel van deze mooie dans genieten;
  • Je leert hoe je je lichaam moeiteloos en optimaal kunt gebruiken;
  • we leren je stijlvol en ontspannen bewegen
  • We leren je alles wat je nodig hebt om naar de salon te gaan

Wil je meedoen? Je kunt je nu inschrijven voor de 12 lessen-cursus. 

Je hoeft je voor de beginnerslessen niet met een danspartner in te schrijven, maar het mag uiteraard wel.

Een cursus van 12 lessen kost € 185 p.p. Voor studenten en mensen op of onder bijstandsniveau is er een korting mogelijk. Prijzen zijn  inclusief 21% btw.

Je kunt je inschrijven door een bericht te sturen naar: info@studiotangible.nl


Lesreeks voor mensen met tango-ervaring (minimaal half jaar)

Maandagavond 21.00 – 22.15 uur in Flor de Fango Arnhem. Start 19 september 2022

Serie van 3×4 lessen over belangrijke thema’s in tango. Ten eerste de ‘verbinding’, ten tweede het ‘leiden en volgen’ en ten derde ‘muziek en muzikaliteit’. Omdat de 3 blokken op elkaar voortborduren raden we aan de hele serie mee te doen.

Bij de verbinding (blok 1) gaat het om het contact met je eigen lijf, je danspartner en de omgeving. We geven je de tools om soepel en ontspannen te kunnen dansen en van daaruit in contact met je danspartner te dansen. We werken aan gronding, balans en stabiliteit in je eigen en gezamenlijke as. Van daaruit gaan we aan de slag met figuren als ocho’s, boleo’s en giro’s. Het dansen voelt met deze technieken natuurlijker en meer ontspannen.

Blok 2 gaat in op de kwaliteiten van leiden en volgen en hoe je samen de dans kunt vormgeven? We werken aan thema’s als: hoe leid je je partner uitnodigend en toch duidelijk? Hoe kun je ontspannen volgen zonder te snel in te vullen? Hoe kun je verschillende figuren inpassen in de tangomuziek? Hoeveel ruimte kun je de volger geven; waar zijn versieringen mogelijk? Welke ruimte kun je als volger “nemen” en waar niet?

Blok 3 gaat in op de muzikale opbouw van de tango’s, op de tango-muziekstijlen en hoe je daar op kunt dansen. Je zult merken dat de muziek van de verschillende orkesten en uit verschillende periodes vraagt om een aangepaste dynamiek en manier van dansen. We werken aan rust en afwisseling in je dans, hoe je je dans opbouwt en welke tango-figuren je wanneer kunt gebruiken.

  • Verbeter je techniek, muzikaliteit en elegantie, zowel voor leider als volger
  • De nadruk ligt op het leren improviseren in de dans en op de tangomuziek
  • Uitbreiding van je (dans)vocabulaire met vele nieuwe figuren
  • Voor dansers met minimaal 1 seizoen Argentijnse tango-ervaring

De complete serie van 12 lessen kost € 185 p.p. Per blok betaal je € 70 p.p. Je schrijft je in principe in met (dans)partner. Voor studenten en mensen op of onder bijstandsniveau is een korting mogelijk. Prijzen zijn  inclusief 21% btw.

Je kunt je inschrijven door een bericht te sturen naar: info@studiotangible.nl

Meer over de Argentijnse tango

Argentijnse tango heeft een rijke traditie in zijn muziek en in de dans. Alhoewel deze dans al meer dan een eeuw bestaat ontwikkelt deze zich nog steeds. Moderne dansers vinden nieuwe bewegingen uit en ook de muziek vernieuwt zich.

Waarom Argentijnse tango?

Argentijnse tango heeft een rijke traditie. Deze dans is meer dan een eeuw geleden ontstaan uit een veelheid aan culturele dansen van over de hele wereld. Sinds het ontstaan van de eerste dansfiguren en muziek heeft de Argentijnse tango zich ontwikkeld. Nog steeds ontwikkelt de dans zich met nieuwe muziek en nieuwe figuren en bewegingen. Aan tangomuziek merk je dat deze speciaal gecomponeerd is om op te dansen. Van tango kun je op elk niveau genieten.

Wat maakt Argentijnse tango bijzonder?

Argentijnse Tango is een improvisatie dans. Er zijn uiteraard meer improvisatiedansen. Natuurlijk zijn er in tango “figuren”, maar er is geen vaste volgorde. In Argentijnse tango is elke stap mogelijk, daarom is geen enkele stap goed of fout. Creatievelingen kunnen zelfs hun eigen stappen bedenken. In tango is er een leider en een volger. Wanneer leider en volger zich op elkaar afstemmen creëren ze samen de dans. Steeds vaker zie je dat vrouwen gaan leiden en mannen volgen .

Hoe dans je de Argentijnse tango?

Tango dans je samen. Dat wil niet zeggen dat je altijd en per definitie met dezelfde partner danst. In de tangosalons is het gebruikelijk regelmatig te wisselen van danspartner. Dat maakt Argentijnse tango tot een sociale dans. In de lessen wisselen we ook regelmatig, je leert daarmee anderen kennen en je kunt niet in patronen vervallen; je dans blijft dan steeds nieuw. Wil je alleen met je eigen partner dansen dan mag dat (ook in de salons).