Korte cursus Argentijnse tango

Voor iedereen met of zonder partner (m/vr) die de Argentijnse tango in korte tijd wil leren dansen

Start donderdag 27 januari 20-21.30 uur, opgave voor 20 januari met korting

Met een kort maar krachtig programma willen we iedereen die de Argentijnse tango wil leren dansen een fijne start geven. De serie is zeer geschikt voor mensen die al een tijdje tango willen leren dansen maar bijvoorbeeld geen (dans)partner hebben of die in korte tijd willen kennismaken met deze heerlijke dans.

De korte cursus Argentijnse tango bestaat uit:

  1. een introductieworkshop van 1,5 uur op donderdag 27 januari 2022
  2. drie verdiepingsworkshops van 1,5 uur op 3, 10 en 17 februari 2022


In deze serie gaan we veel dansen en leren over de tango. Je gaat veel opsteken over de tangomuziek en je leert de dans begrijpen en voelen.

In deze serie ligt het accent op de basispassen en figuren van Argentijnse tango en op de muziek. Uiteraard leer je leiden en/of volgen. Wil je na de serie verder met tango dan kun je terecht in vervolgworkshops of in de wekelijkse lessen.

NB. Naar de korte cursus Argentijnse tango kom je liefst met een (dans)partner.

Heb je geen danspartner? Dan willen we je toch de kans bieden de Argentijnse tango te leren. Je kunt je dan zonder partner aanmelden en je danst dan met de anderen die zich zonder partner hebben aangemeld. Bij een oneven aantal deelnemers kan het dan wel eens voorkomen dat je een tango niet samen kan dansen.

Meer over de Argentijnse tango

Argentijnse tango wordt over de hele wereld al meer dan een eeuw gedanst. Toch is het geen ouderwetse dans. Ook al dansen we op relatief oude muziek; de dans ontwikkelt zichzelf nog dagelijks. Net als in vele andere dansstijlen worden nieuwe bewegingen en figuren door de dansers uitgevonden. Het bijzondere van tango is dat je samen met je danspartner de dans improviseert

Waarom Argentijnse tango?

Argentijnse tango heeft een rijke traditie. Deze dans is meer dan een eeuw geleden ontstaan uit een veelheid aan dansen van over de hele wereld. Sinds het ontstaan van de eerste dansfiguren en muziek heeft de Argentijnse tango zich verder ontwikkeld. Nog steeds ontwikkelt de dans zich met nieuwe muziek en nieuwe figuren en bewegingen. Tangomuziek is speciaal gecomponeerd om op te dansen. Van tango kun je op elk niveau genieten en je kunt jezelf steeds blijven ontwikkelen.

Wat maakt Argentijnse tango bijzonder?

Argentijnse Tango is een improvisatie dans. Er zijn uiteraard meer improvisatiedansen. Natuurlijk zijn er in tango “figuren”, maar er is geen vaste volgorde. In Argentijnse tango is elke stap mogelijk, daarom is geen enkele stap goed of fout. Creatievelingen kunnen zelfs hun eigen stappen bedenken. In tango is er een leider en een volger. Wanneer leider en volger zich op elkaar afstemmen creëren ze samen de dans. Dat maakt Argentijnse tango zo een boeiende dans waarin je je kunt blijven ontwikkelen.

Hoe dans je de Argentijnse tango?

Tango dans je samen. Dat wil niet zeggen dat je altijd en per definitie met dezelfde partner danst. In de tangosalons is het gebruikelijk regelmatig te wisselen van danspartner. Dat maakt Argentijnse tango tot een sociale dans. In de lessen wisselen we ook regelmatig, je leert daarmee anderen kennen en je kunt niet in patronen vervallen; je dans blijft dan steeds nieuw. Wil je alleen met je eigen partner dansen dan mag dat natuurlijk ook (en je bent ook vrij dat in de salons te doen). 

Meer over de korte cursus Argentijnse tango

De introductieworkshop en serie zijn er voor iedere man / maar ook vrouw die de tango wil leren dansen. In principe hoef je naar deze serie of kennismaking niet met een (dans)partner te komen, maar het mag wel. Het maximum aantal deelnemers is 12 personen.

De introductieworkshop en de serie worden gegeven door Enrique van Doezelaar.

De introductieworkshop op donderdag 27 januari 2022 kost € 13,50 p.p. bij aanmelding en betaling vóór 20 januari. Daarna € 18,50 p.p.

De 3 verdiepings-workshops op 3, 10 en 17 februari 2022 van elk 1,5 uur les kosten samen € 50 bij aanmelding en betaling vóór 28 januari. Daarna € 60 per persoon.

De introductieworkshop en vervolgserie beginnen steeds om 20 uur en worden gegeven in StudioTangible, van Welderenstraat 113, Nijmegen.

Heb je nog vragen? Bel dan met Enrique op 06-14109948