Workshop bodymechanics:
ontspannen, stabiel en goed in balans tango dansen

Workshop voor alle niveaus op zaterdag 29 april 2023 van 12.30 tot 14.30 uur in Flor de Fango, Arnhem

Wil je je lichaamshouding verbeteren? Je tango een boost geven? Ontspannen kunnen dansen? Heb je het gevoel dat je balans niet helemaal goed is of je partner je uit balans trekt? Wil je meer vanuit je lichaam dan vanuit je hoofd dansen? Dan is “Bodymechanics voor tangodansers” iets voor jou!

Huh? Lichaams-mechanica? Tango is toch geen natuurkunde?

Als tangodanser weet je als geen ander hoe belangrijk het is om goed voor je lichaam te zorgen tijdens het dansen. Door de juiste houding en techniek te gebruiken, kun je niet alleen beter dansen, maar ook blessures voorkomen en je dansplezier vergroten.

Er zijn, volgens ons, drie dingen belangrijk om een ‘goede’ danser te zijn:

  1. Een goede basistechniek
  2. Het hebben van een fijne embrace
  3. Eén zijn met de muziek

Een goede basistechniek is niet alleen het kennen en kunnen uitvoeren van tangofiguren en passen. Het gaat hierbij, volgens ons, veel meer over een goede lichaamshouding, goede balans en stabiliteit en op een ontspannen manier bewegen / lopen. Bodymechanica helpt zowel leider als volger om een goede danser te zijn

Houding, stabiliteit en bewegingsvaardigheden zijn juist in tango van belang omdat je in een embrace samen met een partner danst. Door bodymechanics worden je embrace en houding meer ontspannen en meer in verbinding.

Wat ga je leren en wat gaan we doen?

Door bewust te worden van je eigen lichaam, zul je merken dat je meer ontspannen en comfortabeler kunt dansen. Enrique en Martina zullen je begeleiden bij het vinden van de juiste houding. Hun workshop is gebaseerd op een combinatie van alexandertechniek, yoga en verschillende dansvormen.

Je zult niet alleen leren hoe je beter kunt dansen, maar ook hoe je jouw dansplezier kunt vergroten door meer te ontspannen en bewuster te bewegen. Na afloop van de workshop zul je met meer zelfvertrouwen en een betere techniek de dansvloer op gaan. We doen individuele oefeningen maar gaan ook veel samen dansen. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en feedback.

Voor wie?

De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderde dansers. Het gaat er in deze workshop niet om dat je veel figuren en sequenties kent.

Praktische zaken m.b.t. de workshop

Het maximum aantal deelnemers is 20 personen.

Naar deze workshop hoef je niet met een (dans)partner te komen maar het mag wel.

Wat kost het?

De workshop is op zaterdag 29 april 2023 zijn van 12.30 tot 14.30 uur en kost € 27,50 per persoon.

Doe je ook mee met de  “muzikaliteit in tango” die op dezelfde datum om 15 uur beginnen dan betaal je voor beide workshops samen € 50 p.p. 

Waar is de workshop?

De workshop wordt gegeven in   Flor de Fango in Arnhem, Wezenstraat 5A, Arnhem.

Heb je nog vragen?

Stuur een mail aan enrique@studiotangible.nl of bel met 06-14109948

Je krijgt na opgave een mail met verdere info.