Het leren bespelen van de djembé kun je ook zelf.

Het grote voordeel van privéles djembé is dat je in in korte tijd djembe leert spelen omdat de lessen  op jouw tempo en mogelijkheden zijn aangepast. je krijgt intensievere begeleiding op een manier en tijdstip die bij jou past.

Omdat je het 1 op 1 van de docent leert, heb je direct het gevoel dat je djembe kunt spelen. Een sneller traject is mogelijk of juist met meer tijd tussen de lessen. In de lessen besteden we veel aandacht voor muzikaliteit en techniek zonder de ontspanning te verliezen

Het bespelen van de djembé geeft plezier en zet je in beweging

De djembe heeft verschillende klanken en die klanken resoneren in je lichaam. Dat voel je op een positieve manier. De klanken van de djembe laten je lichaam op een prettige manier meetrillen.

Het maakt endorfines vrij en het stimuleert Alpha-golven in de hersenen, die worden geassocieerd met een gevoel van welzijn en euforie;

Al vrij snel kun je op een djembe heerlijke ritmes spelen. Wil je de djembe echt leren spelen dan ontdek je al snel de diepte en mogelijkheden van het instrument. Door privéles bij Enrique ervaar je al bij les 1 wat het instrument met je doet.

Djembe spelen geeft diepe ontspanning; een sessie van een uur lang verlaagt de hoeveelheid stresshormonen;

Fysieke stimulatie van het raken van de drums kan helpen om blokkades te verwijderen. Daarnaast brengt het spelen van de djembe je in het nu;

Het bespelen van de djembe werkt tevens ontstressend. Door een tijdje te spelen ga je uit je hoofd en in je lijf. Dat brengt rust. Voor het spelen van de djembe heb je een zekere rust nodig. Hoe sneller je wilt spelen hoe meer innerlijke rust je nodig hebt.

De djembe is als een spiegel die je exact laat zien hoe je je van binnen voelt. Dat begint al met hoe je achter die trommel zit en hoe je je handen en armen gebruikt.

Omgekeerd kun je ook meer innerlijke rust ervaren als je ontspannen leert zitten en spelen. Die ontspanning neem je mee in je dagelijks leven en werk.


Waarom privéles goed werkt

  • je leert sneller omdat het op jouw tempo en mogelijkheden is aangepast
  • we kunnen lessen plannen op momenten dat jij/jullie kunnen
  • je krijgt de begeleiding die aansluit bij jou/jullie wensen
  • een sneller traject is mogelijk of juist met meer tijd tussen de lessen
  • je ervaart sneller wat het je kan brengen
  • Je hoeft niet te wachten tot het begin van de nieuwe cursus

Privélessen djembe zijn bedoeld voor wanneer je sneller wilt genieten van dit mooie instrument of voor wanneer je je techniek wilt verdiepen of juist meer vrijheid in je spel wilt;

Ik zorg voor een ontspannen sfeer zodat je je snel op je gemak voelt. Uiteraard stem ik de privéles af op jouw / jullie wensen en behoeften.

Wat kost privéles?

 Over het algemeen kun je zeggen: in 6 privé-lessen heb je hetzelfde geleerd als in een groepscursus van 10 lessen. Daarmee is privéles niet duurder dan groepslessen volgen en je kunt er eerder van genieten!

Bovendien hoef je niet te wachten op het begin van een cursus, je kunt bij wijze van spreken morgen beginnen.

Juist nu in tijden van de coronamaatregelen is het eerder mogelijk om privélessen te volgen. De groepslessen starten waarschijnlijk pas weer in september.

Natuurlijk mag je eerst uitproberen; daarna bepaal je of en hoeveel lessen je wilt nemen.

Enrique: “meestal worden wekelijkse privélessen van 30 minuten aangeboden; dat lijkt goedkoper”. Ik kies ervoor om individuele lessen van minimaal een uur te geven omdat dit veel effectiever is. Er is dan meer tijd om jou de finesses te leren en jou ontspannen te laten spelen.

Hieronder vind je de prijzen van privélessen met Enrique (inclusief ruimtehuur en 21% btw)

  • Privéles van 60 minuten met Enrique: € 50 p.p.
  • Privéles van 75 minuten met Enrique € 60 p.p.
  • bij het boeken van 5 privélessen krijg je de 6e gratis!