Beginnersweekend Argentijnse tango

Leer in één heerlijk weekend samen de tango dansen

Zaterdag 20 en zondag 21 november 2021


Tijdens dit weekend laten  Martina en Enrique je kennismaken met de rijkdom en magie van Argentijnse tango. Tango is voor hen opgaan in de muziek en in elkaar. Met prettige en ontspannen oefeningen brengen we je in je lijf en uit je hoofd. Bij die tangosfeer hoort voor ons ook het genieten van een heerlijke lunch + tussendoor koffie, thee, snacks en een drankje.

Zij snappen dat je niet alles tegelijk kunt aanpakken en doseren hun lessen zo dat je met plezier kunt dansen. Ze leren je, op een eigen en unieke manier, de basisstappen en figuren waarmee je samen kunt improviseren op de muziek.

Het tango beginnersweekend is bij uitstek geschikt voor iedereen die kennis wil maken met deze mooie passionele dans. Maar ook als het je niet lukt om wekelijkse lessen te volgen en je toch de basis van tango wilt leren. Daarnaast is het ook een weekend voor mensen die langer geleden les hebben gevolgd en hun tango-basis willen opfrissen of juist als je als volger wilt leren leiden of als leider wilt leren volgen.

Naar het tango beginnersweekend kom je liefst met een (dans)partner.

Heb je geen danspartner? Dan willen we je toch de kans bieden de Argentijnse tango te leren. Je kunt je dan zonder partner aanmelden en je danst dan met de anderen die zich zonder partner hebben aangemeld. Bij een oneven aantal deelnemers kan het dan wel eens voorkomen dat je een tango niet samen kan dansen.

In dit weekend leer je:

  1. hoe je kunt leiden en volgen in tango
  2. alle basisstappen en -figuren uit de Argentijnse tango
  3. hoe je een prettige tango-lichaamshouding kunt aannemen
  4. de open-embrace (open tango-omarming)

Het weekend bestaat uit 4 workshops van 2 uur met veel persoonlijke begeleiding en verder 2 praktica van 45 minuten voor het verder oefenen, ontdekken en het stellen van vragen

Daarnaast kun je genieten van twee uitgebreide lunches inclusief koffie, thee en gedurende de middag een drankje en heerlijke snacks en hapjes tussendoor.Meer over het beginnersweekend

Programma beginnersweekend 

Zaterdag 20 en zondag 21 november 2021

10.45 – 11.00 uur ontvangst met koffie en thee en kennismaken

11.00 – 13.00 workshop (inclusief korte pauze)

13.00 – 14.00 lunchpauze (verzorgde lunch)

14.00 – 16.00 workshop (inclusief korte pauze)

16.00 – 16.45 praktikum met mogelijkheid tot vragen stellen

16.45 – 17.00 afsluiting dag / weekend

Het maximum aantal deelnemers is 12 personen.

In dit weekend krijg je totaal bijna 10 uur persoonlijke- en groepsbegeleiding. Dat is ongeveer dezelfde inhoud als een complete beginnerscursus van 10 weken.

De kosten voor het beginnersweekend inclusief lunches en koffie/thee zijn € 130,00 bij opgave en betaling voor 1 november, daarna € 150 p.p. Studenten en minima krijgen € 15 korting p.p.

Het beginnersweekend Argentijnse tango is in StudioTangible, van Welderenstraat 113, Nijmegen.

Heb je nog vragen? Stuur een mail aan  enrique@studiotangible.nl of bel met 06-14109948