Wordt een veel gevraagde  leider in Argentijnse tango

Serie van 2 workshops (data en tijd volgen nog)

Video is van Juan Martin Carrara en Stefania Colina, voorbeeld van 2 geweldige dansers

Ben jij een Tanguero die zich graag wil ontwikkelen tot een populaire en veel gevraagde leider op de dansvloer?

Dan is deze workshop Argentijnse Tango iets voor jou! Samen met ervaren tango-docent en Tanguero Enrique zul je leren hoe je de juiste technieken kunt gebruiken om een vrouw te leiden en hoe je de juiste sfeer kunt creëren op de dansvloer. Wanneer je dat kunt zullen veel volgers met je willen dansen.

Net als in de hoogtijdagen van tango gaan wij mannen leren van en met andere mannen. Je zult leren van de feedback van de andere leiders, zodat je elkaar helpt groeien als tanguero en je een stijlvolle en zelfverzekerde tangodanser wordt.

Onze workshopserie is geschikt voor mannen van alle niveaus, van beginners tot gevorderde dansers. We garanderen dat je na afloop van de workshop een verbetering zult zien in je tango leidersvaardigheden en dat je vol vertrouwen de dansvloer op gaat.


In tango zijn drie dingen belangrijk om een ‘goede’ leider te zijn:

  1. Goede basistechniek
  2. Fijne embrace
  3. Je muzikaliteit (in de dans)

1. Een goede basistechniek is van belang om goed in je as en in balans zijn, tijdens het lopen, tijdens het leiden van een pivot en de tangofiguren.

2. Een goede embrace in combinatie met een goede basistechniek zorgt ervoor dat zowel jij als je danspartner kunnen ontspannen. 

3. Muzikaliteit in je dans brengen tilt jouw dans op een hoger plan.

In de serie gaan we aan alle drie de punten werken.


In de gouden eeuw van tango leerden mannen van andere leiders

“De Argentijnse tango is ontstaan is in de arme wijken van Buenos Aires. De dans werd voornamelijk gedanst door mannen die in deze wijken woonden en werkten. Deze mannen moesten leren hoe ze de dans konden leiden om de vrouwen te imponeren en hun hart te winnen. Mannen leerden van ervaren mannen hoe ze moesten leiden door te observeren”.

“Ze keken naar de manier waarop deze mannen hun voeten bewogen, hoe ze hun partner leidden en hoe ze communiceerden met hun partner tijdens de dans. Ze moesten het proces van ’trial and error’ gebruiken om te leren hoe ze moesten leiden. Het duurde dan vaak jaren voordat mannen konden en mochten dansen met vrouwen. Gelukkig kun je nu sneller leren om een aantrekkelijke leiders te zijn.”

Meer over de serie “Wordt een veel gevraagde leider in Argentijnse tango”

De serie is geschikt voor iedere leider die minimaal één basiscursus heeft gedaan. Je hoeft naar deze serie niet met een (dans)partner te komen. Het maximum aantal deelnemers is 20 personen.

De 2 workshops van elk twee uur vinden plaats op (data en tijd volgen nog) en kosten samen € 45 per persoon bij inschrijving en betaling voor (datum), daarna € 55.

De serie wordt gegeven in  Flor de Fango in Arnhem, Wezenstraat 5A, Arnhem.

Heb je nog vragen? Bel dan met Enrique op 06-14109948